Lezing 'De val van Icarus, het virus als kantelpunt' met Nick Meynen

In zijn boek 'De val van Icarus' legt Nick Meynen uit dat de pandemie geen accident is. Het is wel een logische consequentie van de politieke keuzes die onze beleidsmakers al decennialang maken.

In de Franse cultfilm 'La haine' tuimelt een man uit een vijftig verdiepingen tellend gebouw. ‘Jusqu’ici tout va bien, jusqu’ici tout va bien, jusqu’ici tout va bien’, prevelt hij tijdens zijn val. Het doet denken aan de wereld vóór corona.

Nick Meynen legt in zijn boek uit dat de pandemie geen accident is. Noch een straf van god, wraak van Moeder Natuur of kwestie van karma. Het is wel een logische consequentie van de politieke keuzes die onze beleidsmakers al decennialang maken. 
Keuzes die mens en planeet verdrinken in het ijskoude water van de egoïstische berekening. Er is geen weg terug naar normaal, stelt Meynen, want niets aan de pre corona-economie was normaal.

‘Dit verdient een breed en internationaal publiek’, schreef Naomi Klein over 'Frontlijnen', zijn vorige boek dat ook werd opgenomen in het lijstje van de tien beste boeken over klimaatverandering van het Amerikaanse jongerentijdschrift Teen Vogue. Met 'De val van Icarus' bevestigt hij alle lof.

Inschrijven doe je via Avansa