Literair aperitief met Margot Vanderstraeten en Kurt Van Eeghem

Zondagochtend 31 maart om 11 u. is Margot Vanderstraeten te gast in de bibliotheek. Interviewer Kurt Van Eeghem gaat in gesprek met de auteur over haar succesroman ‘Mazzel tov’ en haar leven als schrijfster.

In ‘Mazzel tov’ schrijft Margot over haar leven als werkstudente bij een orthodox-joodse familie in Antwerpen. Het is een meeslepend en confronterend verhaal over opgroeiende kinderen in een modern orthodox- joods milieu, gezien door de ogen van een niet-joodse jonge vrouw.

Margot Vanderstraeten (°1967) schrijft naast boeken ook columns, opiniestukken, diepgaande artikelen en interviews voor kranten en tijdschriften. Ze werkt freelance, onder meer voor De Standaard en De Morgen. Ze debuteerde als auteur met ‘Alle mensen bijten’ (2002), waar ze de Debuutprijs voor kreeg. Haar roman ‘Mise en place’ (2009) werd genomineerd voor de Halewijnprijs en ‘Het vlindereffect’ (2014) werd unaniem positief onthaald. Voor ‘Mazzel tov’ (2017) ontving ze de E. du Perronprijs. ‘Het zusje van de buurvrouw’ (2018) is haar nieuwste novelle.

Kurt Van Eeghem (°1952) presenteert al enkele jaren lang het radioprogramma Schone kunsten op Klara. Zijn rijk gevulde carrière op het scherm en in theaterzalen leverde vele onvergetelijke momenten op. Hij is ook de auteur van een aantal succesvolle boeken.

Na de lezing kan je genieten van een glaasje en een hapje tijdens de afsluitende receptie.

Inschrijven op voorhand is verplicht en kan in de bibliotheek of via 058 53 29 53. Leden van de bib betalen 5 euro, niet-leden 8 euro.