Toon meer
Titel
Zest
Uitvoerder
Bruut! Maarten Hogenhuis  (saxofoon) Folkert Oosterbeek  (hammondorgel) Thomas Rolff  (contrabas) Felix Schlarmann  (drums)
Uitgever
Excelsior Recordings, 2022
1 cd
Speelduur
00:45:15
EAN
8714374966559
CDR
JE48453

Over Bruut!

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Lymantria

BRUUT! is een Nederlandse jazzband uit Amsterdam. De muziek die ze spelen omschrijven ze zelf als superjazz, enerzijds tussen jazz en rock, anderzijds geïnspireerd door de boogaloo.

In 2012 bracht BRUUT! zijn eerste gelijknamige album uit bij Dox Records. Het bracht ze als live-act op het North Sea Jazz Festival en het Tokyo Jazz Festival.

Discografie

  • BRUUT! (2012)
  • "FIRE" (2013)
  • "MAD PACK" (2015)
  • Superjazz (2017)
  • V (2018)

Trivia

BRUUT! werd in 2016 door Esquire uitgeroepen tot best geklede band van 2016.

Externe link

Lees verder op Wikipedia