Boek
Nederlands

Med : een kookboek

Claudia Roden (auteur), Jonah Freud (vertaler)

Haar eerste kookboek schreef ze voor Egyptische vluchtelingen verspreid over de wereld, om hen te helpen de belangrijke elementen van hun cultuur te bewaren. Vijftig jaar later gelden de standaardwerken van de Brits-Egyptische Claudia Roden als inspiratiebron voor moderne topchefs als Yotam Ottolenghi en Jamie Oliver.
Nu, circa 25 jaar nadat haar laatste boek werd uitgegeven, is MED het r

Titel
Med : een kookboek
Auteur
Claudia Roden
Vertaler
Jonah Freud
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Med : a cookbook
Uitgever
Amsterdam: Fontaine Uitgevers, 2021
319 p. : ill.
ISBN
9789464040814 (hardback)

Over Claudia Roden

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Navaro

Claudia Roden (Zamalek (Caïro), 1936) is een Britse kookboekschrijfster van Egyptische komaf. Ze is gespecialiseerd in de Midden-Oosten- en Mediterrane keuken. Ze presenteerde haar eigen kookprogramma op de BBC.

Leven

Roden komt uit een Syrisch-Joodse familie. Zij woonde tot haar vijftiende in Egypte en ging vervolgens drie jaar naar school in Parijs. Daarna vertrok ze naar Londen, waar ze Kunst studeerde aan de Central Saint Martins College of Art and Design. Na de Suezcrisis van 1956 volgden haar ouders haar naar Londen. Ze trouwde Paul Roden in 1959 en kreeg met hem drie kinderen. In 1979 scheidde het paar.

Roden begon haar carrière als kunstschilder in het sociaal realisme. Ze had tot die tijd zelf amper gekookt en dacht in die tijd vaak terug aan de gerechten van haar grootouders, mede omdat ze het moeilijk vond te wennen aan de Engelse keuken. Om de cultuur die ze had achtergelaten te behouden begon ze met een studi…Lees verder op Wikipedia