Dvd
Engels

A perfect planet : the story of earth's power and fragility

David Attenborough (presentator)

A perfect planet : the story of earth's power and fragility

Genre:
Serie over hoe de natuurkrachten het leven op aarde mogelijk maken en vormgeven, achtereenvolgens vulkanen, de zon, het weersysteem en de oceanen. De laatste aflevering behandelt de invloed van de mens.
Bevat
Disc 1 Volcano ; The sun ; Weather (Afl. 1-3)
Disc 2 Oceans ; Humans (Afl. 4-5)
Onderwerp
Aarde
Extra onderwerp
Documentaires ; BBC
Titel
A perfect planet : the story of earth's power and fragility
Presentator
David Attenborough
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2021
2 dvd-video's
Speelduur
5 X 50 minuten
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983972186

Besprekingen

Vijfdelige natuurdocumentaire van BBC One door Alastair Fothergill en Huw Cordey met commentaar van David Attenborough. Er is gefilmd van 2016-2019 in 31 landen wereldwijd. Uitgangspunt van de serie is dat alles op planeet aarde perfect is om onze biodiversiteit mogelijk te maken: het formaat, de afstand tot de zon, de draaiing om de zon, de hoek van de aardas en de natuurkrachten. In elke aflevering wordt bekeken hoe een natuurkracht het leven op aarde mogelijk maakt en vormgeeft, achtereenvolgens vulkanen, de zon, het weersysteem en de oceanen. De laatste aflevering behandelt de invloed van de mens, met de waarschuwing dat het tijd is voor actie. De beelden zijn vaak spectaculair, zoals flamingo’s die broeden op het Natronmeer (een zoutmeer in Tanzania), bevroren kikkers, vampiervinken op de Galapagoseilanden, poolwolven op het Canadese Ellesmere Island en wilde kamelen in de Gobiwoestijn. Attenborough vertelt: ‘Our planet is one in a billion, a world teeming with life. But now, a n…Lees verder

Over David Attenborough

CC BY 2.5 - Foto van/door De originele uploader was Shojo op de Engelstalige Wikipedia

David Frederick Attenborough (Isleworth (Londen), 8 mei 1926) is een Britse bioloog en televisiemaker die vooral bekend is door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Hij is voor zijn verdiensten opgenomen in een groot aantal orden en mag zich 'Sir' noemen.

Levensloop

David Attenborough werd geboren in de Londense wijk Isleworth maar groeide op in College House op de campus van de Universiteit van Leicester, waar zijn vader, Frederick Attenborough, rector was. Hij was de middelste van drie zonen. Zijn oudste broer was Richard Attenborough, die later bekend werd als acteur en regisseur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog adopteerden zijn ouders twee Joodse meisjes die vluchteling waren.

Tijdens zijn jeugd was Attenborough een verwoed verzamelaar van fossielen, stenen en andere objecten uit de natuur. Hij ging naar school in de Wyggeston Grammar School for Boys in Leicester en…Lees verder op Wikipedia