Boek
Nederlands
Titel
King & Maxwell
Auteur
David Baldacci
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
King & Maxwell
Parallelle titel
King en Maxwell
Uitgever
[Utrecht]: Bruna, 2013
391 p.
ISBN
9789400501164 (paperback)

Besprekingen

King & Maxwell van David Baldacci begint met een ogenschijnlijk banaal gegeven. De Amerikaanse tiener Tyler Wingo verneemt dat zijn vader Sam als militair is omgekomen tijdens een missie in Afghanistan. Ware het niet dat Tyler plots een e-mail ontvangt die afkomstig is van zijn vader maar dan wel verstuurd een dag na zijn vermeende dood. Totaal ontredderd loopt Tyler doelloos door de gietende regen met in zijn hand een wapen van zijn vader. Hij wordt bijna aangereden door de zware jeep van privédetective Sean King maar Tyler stopt niet en slaat op de vlucht. Sean King is vergezeld van zijn zakenpartner Michelle Maxwell. In een vorig leven hebben King en Maxwell nog gewerkt voor de Secret Service maar ze zijn nu samen aan het werk als privédetectives.
Michelle, die het wapen heeft gezien in de hand van Tyler, zet Sean ertoe aan om de achtervolging in te zetten. Na een spannende tocht wordt de ontredderde Tyler toch gevat en blijkt het wapen eerder een verzamelobject te zijn…Lees verder
De vijfde thriller* met de vroegere geheim agenten, nu privé-detectives Michelle Maxwell en Sean King. Op een avond rijden ze bijna een 16-jarige jongen aan die uit huis rent nadat hij gehoord heeft dat zijn vader is gedood in Afghanistan. Maar hij krijgt een codeberichtje van zijn vader dat verzonden is op een moment dat hij al dood had moeten zijn. King & Maxwell helpen de jongen uitzoeken wat er aan de hand is. Dat levert veel problemen op: binnenlandse veiligheidsdiensten waarschuwen hen zich niet met de zaak te bemoeien en er volgen moordaanslagen. Het verhaal heeft veel vaart, is spannend en blijft verrassen tot het einde. Dat en een soms licht ironische toon verzoenen de lezer met een aantal ongeloofwaardigheden. De twee detectives zijn meer mensen van vlees en bloed en minder de all-American macho types uit andere thrillers en daardoor meer te waarderen. Helaas heeft de vertaler moeite met hij en het en die en dat als verwijswoorden. Normale druk.

Over David Baldacci

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

David Baldacci, (Richmond, Virginia 5 augustus 1960) is een Amerikaans auteur.

Biografie

Baldacci studeerde eerst Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde (1982). Hierna deed hij een rechtenstudie (afgestudeerd in 1986). Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C.. In 1996 debuteerde Baldacci met Het recht van de macht. Vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. Van zijn boeken zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Filmografie

  • Absolute Power (1997) - met Clint Eastwood als regisseur en hoofdrolspeler
  • Wish You Well (2013) - met Ellen Burstyn, Mackenzie Foy & Josh Lucas. David Baldacci als 1 van de producers. Wish…Lees verder op Wikipedia