Boek
Nederlands

Ready player two

Ernest Cline (auteur), Jonas De Vries (vertaler)
Nadat hij de OASIS wedstrijd heeft gewonnen, ontvangt Wade een nieuwe uitvinding van Halliday. Deze verandert het RPG, en zelfs de echte wereld voorgoed. Dan is er een nieuwe queeste voor Wade; de inzet is hoger dan de eerste keer. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
Virtual reality
Titel
Ready player two
Auteur
Ernest Cline
Vertaler
Jonas De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ready player two
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2021
397 p.
ISBN
9789021426198 (paperback)

Besprekingen

Kort nadat hij de OASIS wedstrijd heeft gewonnen ontvangt Wade als nieuwe eigenaar een nieuwe uitvinding van Halliday. Voortaan ervaart de speler fysiek wat zijn of haar avatar beleeft. Hiermee verandert het concept van RPG –en zelfs de echte wereld- voorgoed. Drie jaar later wordt Wade gedwongen aan een nieuwe queeste deel te nemen. De inzet is hoger, veel hoger dan de eerste keer. Dit is het vervolg op de succesroman ‘Ready Player One’* uit 2011 die in 2018 verfilmd werd door Steven Spielberg. Het is bijna een kopie van deel 1 en zit ook weer vol verwijzingen naar de popcultuur, soms zoveel dat het de vaart uit het verhaal haalt. De hoofdpersoon is een onsympathiek karakter geworden; van een underdog is hij veranderd in de arrogante baas van een techno gigant. Het slot is verrassend. Het boek is niet afzonderlijk te lezen. Voor de liefhebbers van bijv. Iain Banks en Robert Rankin. New York Times Bestseller. In het Engels** verschenen onder dezelfde titel. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Ernest Cline

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Ernest Christy Cline (Ashland, 29 maart 1972) is een Amerikaans schrijver van sciencefictionboeken, spoken word-artiest en scenarioschrijver.

Biografie

Ernest Cline werd geboren in 1972 in Ashland, Ohio als zoon van Faye Imogene (Williams) en Ernest Christy Cline.

In 1996 schreef Cline het scenario van de film Buckaroo Banzai Against the World Crime League, de sequel van de film The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension uit 1984. Omdat de film flopte en de filmmaatschappij failliet ging, werd deze film nooit uitgebracht maar het scenario werd verspreid via internet en kreeg heel wat aandacht. In 1998 schreef Cline het scenario van Fanboys, uitgebracht in 2009 en ook zijn filmscenario van Thundercade werd in de zomer van 2008 gekocht door Lakeshoure Entertainment.

Van 1997 tot 2001 gaf hij voordrachten van eigen werk op de Austin Poetry Slam-wedstrijde…Lees verder op Wikipedia