Boek
Nederlands

Angstige mensen

Fredrik Backman (auteur), Edith Sybesma (vertaler)
Als een mislukte overval eindigt met een gijzeling en de dader spoorloos is, moeten twee agenten – een vader en een zoon – achterhalen wat er gebeurd is.
Titel
Angstige mensen
Auteur
Fredrik Backman
Vertaler
Edith Sybesma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Folk med ångest
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2020
350 p.
ISBN
9789021406428 (hardback)

Besprekingen

Een mislukte overval loopt uit op een gijzeling als de dader een appartement binnen rent waar net een bezichtiging is. Als de gijzelaars worden vrijgelaten en zijn opgevangen, stormt de politie binnen. Beide agenten, vader Jim en zoon Jack, vinden ze alleen bloed op de vloer en van de dader is geen spoor. Als het bloed van de dader is, zullen ze snel moeten achterhalen wat er gebeurt is. Op het politiebureau volgt de ondervraging van de getuigen, maar die zijn onbetrouwbaar. De onderlinge relatie van Jim en Jack en de gebeurtenissen uit het verleden maken het ook niet makkelijker. Fredrik Backman (1981) is een meesterlijke verteller die je ademloos mee trekt het verhaal in. Hij heeft een heerlijke schrijfstijl die je tegelijkertijd weet te raken en hardop laat lachen. Hij spreekt de lezer regelmatig direct aan en speelt op schitterende wijze met taal. De prachtige personages geven steeds een andere kijk op de gebeurtenissen en wat soms idioot lijkt te beginnen blijkt vaak diepere lage…Lees verder

Over Fredrik Backman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Albin Olsson

Fredrik Backman is een Zweeds columnist, blogger en auteur. Zijn meest bekende boek is Een man die Ove heet.

Biografie

Fredrik Backman groeide op in Helsingborg. Hij heeft geschreven voor Helsingsborgs Dagblad en Moore Magazine. Hij debuteerde in 2012 met Een man die Ove heet. Dat boek is inmiddels in vijfentwintig talen vertaald. De verfilming ging in première op 25 december 2015. Hij is getrouwd met Neda Shafti Backman.

Bibliografie

  • En man som heter Ove (2012); Een man die Ove heet (2013)
  • Saker min son behöver veta om världen (2012); Dingen die mijn zoon moet weten over de wereld (2016)
  • Min mormor hälsar och säger förlåt (2013); Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt (2014)
  • Britt-Marie var här (2014); Britt-Marie was hier (2015)
  • Och varje morgon blir väge…Lees verder op Wikipedia