Boek
Nederlands

Het verstrooide brein : ADD begrijpen en helen

Gabor Maté (auteur)
+1
Het verstrooide brein : ADD begrijpen en helen
×
Het verstrooide brein : ADD begrijpen en helen Het verstrooide brein : ADD begrijpen en helen

Het verstrooide brein : ADD begrijpen en helen

Het verstrooide brein van Gabor Maté is een must-read voor wie ADD (Attention Deficit Disorder) heeft, en voor wie iemand kent met ADD. Zie je ADD als aandachtstekortstoornis of als een creatief brein?

Veel is geschreven over kinderen maar ook volwassenen kunnen met ADD worstelen, zeker als zij dit pas op latere leeftijd ontdekken. Maté (zelf ADD'er) vertelt hoe het is

Onderwerp
ADHD
Titel
Het verstrooide brein : ADD begrijpen en helen
Auteur
Gabor Maté
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Scattered minds : the origins and healing of attention deficit disorder
Uitgever
Utrecht: AnkhHermes, © 2021
319 p.
ISBN
9789020218404 (paperback)

Over Gabor Maté

Gabor Maté (6 januari 1944) is een Hongaars-Canadese arts. Als voormalige huisarts is hij bijzonder geïnteresseerd in de ontwikkeling en trauma's bij kinderen en de mogelijke levenslange gevolgen die ze met zich meebrengen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid, waaronder auto-immuunziekten, kanker, ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder verslavingen en een breed scala aan andere aandoeningen.

Matés benadering van verslaving focust op het trauma dat patiënten oplopen en probeert dit onder handen te nemen tijdens hun herstel. In zijn boek In the Realm of Hungry Ghosts: Close Encounters with Addiction bespreekt Maté de soorten trauma's waaraan mensen met een verlaving kunnen lijden en hoe dit hun besluitvorming op latere leeftijd beïnvloedt.

Hij gelooft in het verband tussen de mentale en fysieke gezondheid en heeft vier boeken geschreven over onderwerpen die gaan van ADHD en stress tot ontwikkelingspsychologie en verslaving. Daarnaast is…Lees verder op Wikipedia