Boek
Nederlands

Churchills ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering : hoe een handvol merkwaardige uitvinders hielp om de nazi'...

Giles Milton (auteur)

Churchills ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering : hoe een handvol merkwaardige uitvinders hielp om de nazi'...

Geschiedenis van de geheime wapens en de sabotage-aanslagen van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Extra onderwerp
Informatieve werken
Titel
Churchills ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering : hoe een handvol merkwaardige uitvinders hielp om de nazi's ten val te brengen
Auteur
Giles Milton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Churchill's ministry of ungentlemanly warfare : the mavericks who plotted Hitler's defeat
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2018
366 p., [16] p. platen : ill.
ISBN
9789045215259 (paperback)

Besprekingen

Vlak voordat de Tweede Wereldoorlog echt uitbrak, werd in Engeland een geheime organisatie opgericht waarvan het doel was om door middel van sabotage het de Duitse vijand moeilijk te maken om zijn doelstellingen te halen. De mensen die binnengehaald werden om actief hun bijdrage te leveren aan sabotage-acties waren stuk voor stuk op hun eigen manier geniaal en vonden de meest verschillende zaken uit. Soms waren die qua constructie heel eenvoudig, zoals de befaamde kleefbommen, maar ook ingenieus als zeer complexe ontstekingsmechanismen. Met instemming van Churchill werden fameuze acties uitgevoerd als de overval op het dok van Saint Nazaire en de vernietiging van de zwaar water-centrale in Noorwegen. Niet voor niets zijn daar speelfilms van gemaakt. Maar ook minder spectaculaire acties werden met succes uitgevoerd. De auteur beschrijft chronologisch de groei van de organisatie, waarbij hij veel aandacht heeft voor de diverse nogal aparte personen daarin. Dat geeft dit vlot leesbare bo…Lees verder

Over Giles Milton

Giles Milton (Buckinghamshire, 1966) is een Engelse schrijver en journalist die zich specialiseert in de reconstructie van historische reizen en exploratietochten. Hij publiceert in Britse en buitenlandse kranten. Zijn uitgebreide historisch onderzoek voor zijn boeken bracht hem naar vrijwel alle delen van de wereld.

Bibliografie

  • Edward Trencom's Nose: A Novel of History, Dark Intrigue and Cheese, 2007 (Ned. vert. De neus van Edward Trencom. Van Holkema & Warendorf, 2008)
  • Nathaniel's Nutmeg: How One Man's Courage Changed the Course of History, 1999 (Ned vert. Nathaniels Nootmuskaat. Amsterdam: Meulenhoff, 2000)
  • The Riddle and the Knight: In Search of Sir John Mandeville, 2001
  • Big Chief Elizabeth: How England's Adventurers Gambled and Won the New World, 2002
  • Samurai William: The Adventurer Who Unlocked Japan, 2002 (Ned. vert. Samo…Lees verder op Wikipedia