Boek
Nederlands

Thuis bier brouwen : stap voor stap uw eigen bier brouwen

Greg Hughes (auteur)
+1
Thuis bier brouwen : stap voor stap uw eigen bier brouwen
×
Thuis bier brouwen : stap voor stap uw eigen bier brouwen Thuis bier brouwen : stap voor stap uw eigen bier brouwen

Thuis bier brouwen : stap voor stap uw eigen bier brouwen

Ontdek hoe je zelf allerlei heerlijke soorten bier kunt brouwen – van pils, verschillende typen bovengistend bier en tarwebier tot een aantal bijzondere bieren met fruit, kruiden en specerijen. Thuis bier brouwen bevat honderd bierrecepten uit alle windstreken, inclusief brouwtips en duidelijke foto’s van het eindresultaat. De gedetailleerde stap-voor-stapfoto’s laten duidelijk zien wat je moet do
Onderwerp
Bier brouwen
Titel
Thuis bier brouwen : stap voor stap uw eigen bier brouwen
Auteur
Greg Hughes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Home brew beer
Editie
Herziene editie
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, 2021
224 p. : ill.
ISBN
9789048319923 (hardback)

Besprekingen

Thuis bier brouwen is voor velen een voldoening gevende hobby. In dit boek wordt aan de hand van tekst en foto's uitgelegd welke ingrediënten en hulpmiddelen voor het brouwen nodig zijn, welke handelingen tijdens het brouwproces dienen te gebeuren en hoe het eindproduct eruit zou moeten zien. Daarnaast is er ook enige algemene informatie over onder andere de geschiedenis van het bier. Het tweede gedeelte van het boek wordt gevuld met schematisch opgezette recepten voor alle mogelijke soorten bier, waarbij exact de benodigde mouttypen, hop- en gistsoorten en eventuele extra toevoegingen genoemd worden. Ook worden vaak nog brouwtips gegeven om het eindresultaat te optimaliseren. Het boek is geschreven in een persoonlijke stijl, de lezer wordt direct aangesproken. De illustraties (kleurenfoto's) zijn duidelijk. Omrekentabellen, nuttige tips en een verklarende woordenlijst zijn aanwezig. De serieuze thuisbrouwer kan met behulp van dit boek zijn brouwsels perfectioneren, maar ook de beginn…Lees verder

Over Greg Hughes

Greg Hughes is een personage uit de soapserie "Santa Barbara".

Greg is een tiener die via telefoontjes contact houdt met zijn moeder, schrijfster Megan Richardson. Megan is op dat moment in Santa Barbara voor een boek over C.C. Capwell. Greg verblijft eventjes bij de Capwells, en dan wordt onthuld dat Greg de zoon van C.C. is.

Megan verlaat de stad omdat ze dodelijk ziek is. Greg is erg verdrietig omdat zijn moeder de enige was dat hij had. De Capwells accepteren Greg uiteindelijk.

Vooral Ted Capwell heeft het er moeilijk mee dat Greg de zoon van C.C. is. Hij was namelijk altijd de jongste zoon en nu niet meer.

Greg trouwt met Emily DiNapoli.

Greg Hughes werd van 1989 tot 1990 gespeeld door Paul Johansson.