Toon meer
Titel
Matthäus-Passion
Componist
Johann Sebastian Bach 1685-1750
Uitvoerder
Julian Prégardien  (tenor) Stéphane Degout  (bariton) Sabine Devieilhe  (sopraan) Lucile Richardot  (alt) Reinoud Van Mechelen  (tenor) Pygmalion (FR) (koor;orkest)
Dirigent
Raphaël Pichon
Uitgever
Harmonia Mundi, 2022
3 cd's + boekje
Oorspr. opname
2021
Speelduur
02:41:34
EAN
3149020943878
CDR
DBX13657

Over Johann Sebastian Bach

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Johnhuxley

Johann Sebastian Bach (Eisenach, 21 maart 1685 – Leipzig, 28 juli 1750) was een Duits componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Hij wordt door de meeste muziekwetenschappers beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek, vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen uit zijn tijd en dansvormen combineerde, wat vele componisten na hem inspireerde en wat zij ook trachtten te evenaren. Naast zijn verdienste als componist heeft hij ook als geen ander laten zien hoe belangrijk de constructie van een compositie is, alsmede de maximalisatie van een altijd in proces zijnde spanningsopbouw en -afbouw.

Plaatsbepaling

Bachs omvangrijke oeuvre werd door Wolfgang Schmieder thematisch voor het eerst gecatalogiseerd en gerubriceerd, aanvankelijk slechts ten behoeve van de Duitse muzie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek