Boek
Nederlands

Advocaat van de duivel

John Grisham (auteur), Mariëlla Snel (vertaler)
Een jonge jurist ziet zich gedwongen zijn luxe leventje op te geven als de FBI hem vraagt bewijzen te leveren dat het kantoor waar hij werkt in handen van de maffia is.
Titel
Advocaat van de duivel
Auteur
John Grisham
Vertaler
Mariëlla Snel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The firm
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2009
493 p.
ISBN
9789022995648 (paperback)

Besprekingen

Een pas afgestudeerde, briljante jurist krijgt bij een relatief klein advocatenkantoor een uiterst aantrekkelijke functie aangeboden. Achter de façade van het respectabele kantoor blijkt echter een omvangrijk maffiacomplot schuil te gaan. Als hij dank zij de CIA achter de waarheid komt, besluit hij bewijsmateriaal tegen zijn misdadige collega's en de maffiaclan in handen van de justitie te spelen. Na een wat te uitvoerig begin komt het verhaal op gang en wordt de zinderende spanning snel opgebouwd tot grote hoogte. De lezer kan zich goed identificeren met de hoofdpersonen. Sterk debuut van de bekende auteur. Een onverbiddelijke, overtuigende, goedgeschreven bestseller. Paperback, duidelijke druk.

Over John Grisham

CC BY 2.0 - Foto van/door Scott Brenner

John Grisham (Jonesboro (Arkansas), 8 februari 1955) is een Amerikaanse schrijver, bekend van juridisch drama.

Levensloop

Grisham is het tweede kind uit een gezin met vijf kinderen. Zijn ouders waren gematigde Southern Baptists. Zijn vader was bouwvakker en katoenkweker. Na veelvuldig verhuisd te zijn, vestigde de familie zich in 1967 in het kleine stadje Southaven in Mississippi. Daartoe door zijn moeder aangemoedigd, was de jonge Grisham een fervent lezer die vooral beïnvloed werd door het werk van John Steinbeck, waarvan hij met name de heldere schrijfstijl bewonderde. In 1977, behaalde Grisham zijn B.Sc. titel in accountancy van Mississippi State University. Tijdens zijn studie begon Grisham een dagboek bij te houden, iets dat later hielp bij zijn creatieve activiteiten. Na het behalen van de J.D. titel aan de juridische faculteit (School of Law) van de University of Mississippi, in 1981, werkte Grisham bijna tien jaar als ju…Lees verder op Wikipedia