Boek
Nederlands

Redding van een heilige

Keigo Higashino (auteur), Luk Van Haute (vertaler)
Wanneer een harteloze echtgenoot zegt te willen scheiden, vergiftigt zijn vrouw hem en zorgt dat ze een waterdicht alibi heeft.
Titel
Redding van een heilige
Auteur
Keigo Higashino
Vertaler
Luk Van Haute
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Japans
Oorspr. titel
Seijo no kyûsai
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2013
318 p.
ISBN
9789044526042 (paperback)

Besprekingen

Dit is na 'De fatale toewijding van verdachte X'* de tweede detective van deze auteur die een Nederlandse vertaling krijgt. Net zoals de vorige gaat het hier op het eerste gezicht om een vrij klassieke politiedetective met al evenzeer clichématige personages. Toch weet Higashino moeiteloos te overtuigen door zijn eigenzinnige aanpak. Door de dader en het moordwapen vroeg in het verhaal bekend te maken, dwingt de schrijver de lezer mee te leven met het wedervaren van het politieteam. Die heeft de grootste moeite om het waterdichte alibi door te prikken en het motief te achterhalen. Dat de details van de uitvoering van de moord wat vergezocht zijn, mag de pret niet drukken: het is net de bedoeling het verhaal spannend te houden door de hele zoektocht uit te vergroten. De karakterontwikkeling van de personages boet er een beetje bij in, maar het vlotte verhaal dendert met een sneltreinvaart verder. De exotische Japanse setting geeft het geheel extra cachet. Ideale en literair verantwoord…Lees verder

Over Keigo Higashino

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kimanhhh

Keigo Higashino (東野 圭吾, , Higashino Keigo, 4 februari 1958) is een Japanse auteur, vooral bekend voor zijn misdaadromans. Hij was de 13e voorzitter van de vereniging Mystery Writers of Japan van 2009 tot 2013. Hij won in 1985 de 31e Edogawa Rampo Prijs voor zijn roman Hōkago (放課後).

Nederlandse vertalingen

  1. De fatale toewijding van verdachte X (2012). Originele titel: Yōgisha X no Kenshin (容疑者Xの献身) (2005).
  2. Redding van een heilige (2013)
  3. Afrekening in midzomer