Boek
Nederlands

Nachtschuim

Koen Strobbe (auteur)
+1
Nachtschuim
×
Nachtschuim Nachtschuim
Genre:
Literatuurjunkie Jeroom Claassen verkeert in een staat van blinde bewondering voor de cultdichter Nico Den Donder, die hem vlak voor zijn dood toevertrouwt dat er onder de arduinen gedenkstenen van de monumentale begraafplaats Schoonselhof nog nieuw werk van hem verborgen ligt. Hoewel het onduidelijk is of de dichter de waarheid sprak, begint Claassen aan een even uitzichtloze als misdadige zoekto
Titel
Nachtschuim
Auteur
Koen Strobbe
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: B&L, 2021
333 p.
ISBN
9789463933667 (paperback)

Besprekingen

Tussen wal en schip

Koen Strobbe schreef een roman over een cultdichter die nagelaten werk op een begraafplaats verstopte.

Na een carrière in de media en een leven als wijnboer in Zuid-Frankrijk debuteerde Koen Strobbe in 2016 met de misdaadroman Kruis of munt. Andere thrillers volgden, maar in 2019 sloeg hij een andere weg in met zijn 'debuutroman' Hotel Solitude, waarin een schrijver en een verloren manuscript een belangrijke rol spelen. Ook de nieuwe roman Nachtschuim draait rond een auteur en de gedichten die hij nagelaten zou hebben.

Slechts tien 'duistere gedichten over dood en verderf' publiceerde Nico Den Donder tijdens zijn leven. Die waren zo uniek dat hij een cultstatus verwierf en dat Jeroom Claassen, de centrale figuur in de roman, een doctoraat over dat minieme oeuvre schreef. Claassen wordt kind aan huis bij de oude dichter, die hem op zijn sterfbed toevertrouwt dat er nog gedichten van hem te vinden zijn op de Antwerpse begraafplaats Schoonselhof. Vele jaren werkte Den Donder in een steenhouwerij, waar hij gedichten in de zerken geslepen zou hebben die hij daarna subtiel w…Lees verder

Over Koen Strobbe

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Koen Strobbe (self portrait)

Koen Strobbe (1964) is een Vlaams auteur van literaire thrillers die zich afspelen in Zuid-Frankrijk. In zijn laatste roman zet hij de stap van het pure thrillergenre naar psychologische romans. Daarnaast schrijft hij ook wekelijks een column in Libelle, over het leven op het Franse platteland.

Loopbaan

Hij debuteerde in 2016 met Kruis en munt, dat meteen een bestseller werd en wekenlang in de boekentop stond. Later dat jaar won hij met dat boek ook de Hercule Poirot-debuutprijs (Fred Braekman Award).

Voor hij voltijds auteur werd, werkte Strobbe bij De Persgroep en Woestijnvis. Daarna werd hij wijnbouwer in Zuid-Frankrijk. Hij studeerde Germaanse filologie.

Bibliografie

  • Kruis en munt (2016 - Manteau)
  • Blankenberge Blues (2017 - Manteau), geschreven met Pieter Aspe
  • De wolf van Colombes (2017 - Manteau)
  • De tragische e…Lees verder op Wikipedia