Boek
Nederlands

Let love rule

Lenny Kravitz (auteur), David Ritz (auteur)
Eerste deel van de autobiografie van de Amerikaanse popartiest Lenny Kravitz, vanaf zijn geboorte in 1964 tot de succesvolle lancering van zijn debuutalbum 'Let Love Rule'.
Titel
Let love rule
Auteur
Lenny Kravitz 1964- David Ritz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Let love rule
Uitgever
Utrecht: Kosmos, © 2020
287 p., [8] p. platen
ISBN
9789021578507 (paperback)

Besprekingen

De Amerikaanse popartiest Lenny Kravitz beschrijft op openhartige manier zijn leven, vanaf zijn vroege jeugd tot zijn doorbraak met het album 'Let Love Rule'. Hierin staat vooral de zoektocht centraal naar een eigen sound, uitkomend op een mix van soul en pop. Met een afstandelijke blanke vader van Joodse afkomst en een flamboyante erudiete donkere moeder met een Afrikaans Caribische achtergrond leert hij diverse milieus kennen, van rijk tot arm. Hij spaart zichzelf niet in het beschrijven van zijn tekortkomingen en zijn rebelse instelling. Behalve dat hij altijd met muziek bezig was, in een koor zong en verschillende instrumenten leerde bespelen, koesterde hij brede artistiek georiënteerde interesses, van beeldhouwen tot acteren. Hij beschrijft wat een verpletterende indruk zijn eerste concertbezoek aan de Jackson 5 bij hem teweegbracht, hoe hij met stimulerende middelen omging, met vriendinnen en ook hoe hij religieus bevlogen raakte. Het boek eindigt met een cliffhanger voor het vo…Lees verder

Over Lenny Kravitz

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Carlos Delgado

Leonard Albert "Lenny" Kravitz (New York, 26 mei 1964) is een Amerikaanse zanger, gitarist en acteur. Hij scoorde wereldwijd hits met nummers als Let love rule (1989), Always on the run (1991), It ain't over 'til it's over (1991), Are you gonna go my way (1993) en I'll be waiting (2007).

Biografie

Lenny Kravitz werd geboren in New York, als zoon van de Oekraïens-Joodse journalist Sy Kravitz en de actrice Roxie Roker, die Afro- Amerikaanse en West-Indisch roots had.

Kravitz ontwikkelde al op jonge leeftijd een liefde voor de jaren 70 en 60, en dan met name voor de muziek uit die tijd. Jimi Hendrix behoort tot zijn idolen en soul en funk zijn Kravitz' favoriete genres. Hij kreeg in 1988 een contract door Virgin aangeboden. Een jaar later kwam zijn eerste album, Let love rule, uit.

De eigenzinnige Kravitz sprak veel mensen aan en hij groeide uit tot een populaire artiest op M…Lees verder op Wikipedia