Boek
Nederlands

Zot van koken

Loïc Van Impe (auteur)

Koken is fun! Met dit motto schotelt tv-kok Loïc Van Impe je 48 hacks voor die komaf maken met complexe bereidingen en problemen in de keuken.

Want hij is zot van koken en dat zul je geweten hebben! Dit boek bundelt een reeks creatieve recepten, zotte bereidingswijzen en enorm veel liefde voor eten. Ideaal om thuis zelf te proberen!

Onderwerp
Gerechten
Titel
Zot van koken
Auteur
Loïc Van Impe
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
212 p. : ill.
ISBN
9789401465861 (hardback)

Besprekingen

Dit is het derde kookboek van een jonge Vlaamse tv-kok die heeft leren koken bij zijn ouders in de keuken en door eindeloos te kijken naar YouTube-filmpjes en kookprogramma's. Een stevig boek met een stoere uitstraling: stevig papier, mooie foto's van elk recept en een wilde touch door geplaatste drukvlekken op elke pagina. Dat hippe, stoere wordt doorgezet in de omschrijving van de goed uitvoerbare recepten. Elk recept is voorzien van een persoonlijke begeleidende tekst en geschreven in spreektaal. Er zijn 70 recepten en 29 hacks (slimme keukentrucs) opgenomen. Voorbeeld van een hack: 'je eigen handen zijn de beste keukentools ooit'. Er zit geen structuur in de volgorde van de recepten. Je moet het boek gewoon openslaan en je laten inspireren volgens Loïc. De gerechten vallen onder te verdelen in Belgische klassiekers, megalekkere zoetigheden, snelle gerechten en makkelijke Japanse specialiteiten. Recepten voor mensen die zin hebben om te voelen, proeven en ruiken en een passie hebbe…Lees verder