Boek
Nederlands

De bibliotheek van Saint-Malo : roman

Mario Escobar (auteur), Willem Keesmaat (vertaler), Anja Keesmaat-Pott (vertaler)

‘De bibliotheek van Saint-Malo’ speelt zich af in het Franse kustplaatsje Saint-Malo tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de nazi’s het stadje bezetten vernietigen zij alles wat onwenselijk wordt geacht, waaronder een heleboel boeken. Jocelyn Ferrec, een dappere bibliothecaresse, gebruikt haar positie om haar dorpsgenoten moed en hoop te geven en tegelijkertijd zo veel mogelijk boeken te red

Titel
De bibliotheek van Saint-Malo : roman
Auteur
Mario Escobar
Vertaler
Willem Keesmaat Anja Keesmaat-Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The librarian of Saint-Malo
Uitgever
Utrecht: KokBoekencentrum Uitgevers, © 2022
318 p.
ISBN
9789029732604 (paperback)

Over Mario Escobar

Mario Alberto Escobar Toca (19 september 1986) is een Guatemalteeks voetbalscheidsrechter. Hij is in dienst van FIFA en CONCACAF sinds 2015. Ook leidt hij wedstrijden in de Liga Nacional de Guatemala.

Op 5 augustus 2015 leidde Escobar zijn eerste wedstrijd in internationaal verband tijdens een duel tussen Santos Laguna en W Connection in de CONCACAF Champions League; het eindigde in 4–0 en de scheidsrechter hield zijn kaarten op zak. Op 28 maart 2015 had de Guatemalteek al zijn eerste interland geleid, toen El Salvador met 0–2 verloor van Argentinië. Ook tijdens dit duel gaf de leidsman geen kaarten.

In mei 2022 werd hij gekozen als een van de scheidsrechters die actief zouden zijn op het WK 2022 in Qatar.

Interlands

Laatst bijgewerkt op 25 mei 2022.

Zie ook

  • Lijst van voetbalscheidsrechters