Boek
Nederlands

Slaap vast : een baanbrekend slaapprogramma

Michael Mosley (auteur)
+1
Slaap vast : een baanbrekend slaapprogramma
×
Slaap vast : een baanbrekend slaapprogramma Slaap vast : een baanbrekend slaapprogramma

Slaap vast : een baanbrekend slaapprogramma

Onderzoek naar de wetenschappelijke kant van slapen en een stappenplan om de slaapefficiëntie te verbeteren.
Titel
Slaap vast : een baanbrekend slaapprogramma
Auteur
Michael Mosley 1957-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fast asleep : how to get a really good night's rest
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Nieuwezijds, © 2020
293 p., [8] p. foto's : ill.
ISBN
9789057125461 (paperback)

Besprekingen

Michael Mosley, de bekende documentairemakende arts van de BBC, heeft periodes gekend waarin hij slecht sliep. Eerder schreef hij onder meer over periodiek vasten, afvallen en high intensity training als efficiënte methode om fit te worden. In dit nieuwe boek beschrijft hij een 4 weken durend programma gebaseerd op slaaprestrictie. Doel is de hersenen te herprogrammeren en de slaapefficiëntie te verbeteren. Het bed moet weer een plek worden waar geslapen wordt, niet slapeloos gewoeld en gepiekerd. Overigens komen ook in dit boek periodiek vasten, mediterraan eten, aandacht voor het microbioom van de darmen, bestrijding van overgewicht, beweging en ontspanning aan bod. Een goede slaap is essentieel voor de gezondheid, een goed gewicht en preventie van ziektes als diabetes en hart- en vaatziekten. Het boek bevat veel informatie, samengevat na ieder hoofdstuk. Verder een stappenplan van 4 weken, recepten (67 p.), krachtoefeningen en een korte handleiding fermenteren van groente. Veel pr…Lees verder

Over Michael Mosley

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Red Carpet Report on Mingle Media TV from Culver City, USA

Michael Mosley (Iowa City, 16 september 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

Mosley heeft het acteren geleerd aan de American Academy of Dramatic Arts in New York waar hij studeerde van 1998 tot en met 2001.

Mosley is vanaf 2010 getrouwd met Anna Camp.

Filmografie

Films

  • 2019 Sister Aimee - als Kenny
  • 2018 Peppermint - als Henderson
  • 2017 A Crooked Somebody - als Bill Banning
  • 2016 LBJ - als Kenny O'Donnell
  • 2016 Dream Team - als Rick Johnson
  • 2015 Other People's Children - als Josh
  • 2015 Hot Pursuit - als rechercheur Dixon
  • 2013 Autumn Wanderer – als Rick
  • 2012 You're Nobody 'til Somebody Kills You – als rechercheur Francelli
  • 2011 Restive – als Braker
  • 2009 The Proposal –…Lees verder op Wikipedia