Boek
Nederlands

Een dodelijke opleiding

Naomi Novik (auteur), Karin Breuker (vertaler)
+1
Een dodelijke opleiding
×
Een dodelijke opleiding Een dodelijke opleiding
In de reeks:
Genre:
Ik besloot dat Orion Lake moest sterven nadat hij mijn leven voor de tweede keer redde. Iedereen houdt van hem, behalve ik. Wat mij betreft houdt hij zijn opzichtige magische kunstjes voor hemzelf. Ik heb geen hulp nodig om deze school te overleven. Vergeet al die dodelijke monsters en vervloekte artefacten, ik ben waarschijnlijk het gevaarlijkste wezen dat hier rondloopt. Geef me een minuutje en
Extra onderwerp
Tips voor jongeren
Titel
Een dodelijke opleiding
Auteur
Naomi Novik
Vertaler
Karin Breuker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A deadly education
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
335 p. : ill.
ISBN
9789024592371 (hardback)

Over Naomi Novik

Naomi Novik (New York, 1973) is een Amerikaans fantasyschrijfster. Ze werd geboren in de Verenigde Staten, maar haar ouders zijn afkomstig uit Polen en Litouwen.

Novik studeerde Engelse literatuur aan de Brown Universiteit en Informatica aan de Universiteit van Columbia. Ze werkte mee aan het computerspel Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide, maar besloot toen om een carrière als schrijfster te beginnen.

Ze debuteerde met haar eerste roman, His Majesty's Dragon (in het Nederlands uitgebracht onder de naam Temeraire). Het was het eerste deel in haar Temeraire trilogie. Na het uitkomen van het eerste boek, in 2006, nam filmregisseur Peter Jackson een optie op de verfilming van de boeken.

Bibliografie

  • Temeraire
    • 2006 - His Majesty's Dragon (Temeraire)
    • 2006 - Throne of Jade (De Jaden Troon)
    • 2006 - Black Powder War (De …Lees verder op Wikipedia