Boek
Nederlands

Nederland : inspiratie, plan, ontdek, beleef

Phil Lee (auteur), Mike MacEacheran (auteur), Lisa Voormeij (auteur)
+1
Nederland : inspiratie, plan, ontdek, beleef
×
Nederland : inspiratie, plan, ontdek, beleef Nederland : inspiratie, plan, ontdek, beleef

Nederland : inspiratie, plan, ontdek, beleef

In de reeks:
Toeristische reisgids.
Extra onderwerp
reisgidsen, Nederland
Titel
Nederland : inspiratie, plan, ontdek, beleef
Auteur
Phil Lee Mike MacEacheran Lisa Voormeij Gerrard Van Vuuren Robin Gauldie Gerard M.L. Harmans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Netherlands
Uitgever
Amsterdam: Unieboek/Het Spectrum, 2021
408 p. : ill.
ISBN
9789000342020 (paperback)

Besprekingen

De Capitool reisgidsen hebben een nieuwe look en feel, maar ook nog veel herkenbaars. Deze gids over Nederland start met twaalf ‘parels’, suggesties voor een kort of langer verblijf in Amsterdam en de verschillende regio’s, en tips zoals Nederland voor foodies, tuinliefhebbers, gezinnen, fietsers, buitenmensen, en een jaaroverzicht. Na een kort stukje geschiedenis wordt het na Amsterdam in dertien regio’s verdeelde land en zijn bezienswaardigheden besproken. De tekst is volledig herschreven, maar zoals vanouds is de gids voorzien van vele kleurenfoto’s van kunstvoorwerpen, tekeningen van gebouwen, opengewerkte illustraties en gedetailleerde plattegronden. Achterin een selectie van woorden en uitdrukkingen per streek. Het aparte gedeelte met tips voor reizigers over accommodaties en restaurants is in deze editie vervallen, er staan wat adressen tussen de tekst door genoemd. Her en der staat in een gekleurd kadertje ook nog een leuk weetje vermeld. Informatieve gids, op mat papier gedru…Lees verder

Over Phil Lee

Phil Lee (Londen, 8 april 1943) is een Britse jazz-gitarist.

Loopbaan

Zoals veel andere jazzmusici maakte Lee voor kortere of van langere duur deel uit van een groot aantal formaties. Het begon met zijn toetreden tot het Britse National Youth Jazz Orchestra, waarmee hij in 1960 optrad op het eerste jazzfestival van Antibes.

Een belangrijk onderdeel van zijn werk is altijd zijn studiowerk geweest. Als studiomuzikant werkte hij met veel musici samen.

In de jaren zeventig draaide Lee mee in het circuit van de Canterbury scene. Met name de samenwerking met Alan Gowen was productief. Met Gowen speelde hij bij Gilgamesh en National Health.

Eind jaren zeventig speelde Lee ook in PAZ. Bij deze groep zou hij meermalen vertrekken en terugkeren. Andere groepen waarin of musici waarmee Lee heeft samengespeeld, zijn onder meer: