Boek
Nederlands

Tussenstations : te voet van Herat naar Kabul

Rory Stewart (auteur)
+1
Tussenstations : te voet van Herat naar Kabul
×
Tussenstations : te voet van Herat naar Kabul Tussenstations : te voet van Herat naar Kabul

Tussenstations : te voet van Herat naar Kabul

Vlak na de val van de Taliban in 2002 trekt de Schot Rory Stewart (eerder diplomaat) te voet door de bergen van Afghanistan.
Onderwerp
Afghanistan, Wandelen
Titel
Tussenstations : te voet van Herat naar Kabul
Auteur
Rory Stewart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The places in between
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2021
316 p.
ISBN
9789044647525 (paperback)

Besprekingen

De Schot Rory Stewart (1973) liep in 2002 door Afghanistan, waar het Talibanregime net gevallen was. Hij nam daarbij niet de standaard langere route langs Kandahar, maar de rechtstreekse, door de bergen van het land, de route die 500 jaar voor hem Moghulkeizer Babur ook nam. Net als de keizer maakt hij de barre tocht in de winter. Hij ervaart de onherbergzaamheid van het gebied en ontmoet mensen van verschillende volkeren en gezindten. Uit de ontmoetingen die hij heeft en de ontberingen die hij doorstaat, komt de lezer veel te weten van de geschiedenis en de gewoonten van het land, en van wat er over is van de oude tradities na de Russen, de Taliban, al-Qaida en het huidige regime. Het reisverslag wordt o.a. afgewisseld met stukken uit het verslag van Babur. Indrukwekkend document over een land dat de bakermat is geweest van vele beschavingen, maar al lange tijd en nog steeds zeer ontoegankelijk is voor buitenstaanders. De auteur, ooit Brits diplomaat, liep eerder door Iran, India en …Lees verder

Over Rory Stewart

CC BY 3.0 - Foto van/door Chris McAndrew

Roderick (Rory) James Nugent Stewart OBE (Hongkong, 3 januari 1973) is een Brits auteur, hoogleraar, diplomaat en politicus. Hij was van 2010 tot 2019 lid van het Lagerhuis voor het kiesdistrict Penrith and The Border, in eerste instantie voor de Conservative Party. Hij bekleedde een aantal functies in de regeringen van Theresa May. Na 3 september 2019 maakte hij geen deel meer uit van de Conservatieve fractie in het Lagerhuis en een maand later deelde hij mee de partij definitief te verlaten. Bij de Lagerhuisverkiezingen van 2019 was hij niet herkiesbaar.

Levensloop

Stewart is de zoon van een Britse diplomaat. Hij groeide op in Maleisië en Schotland. Zijn middelbareschooltijd bracht hij door op Eton. In het jaar tussen zijn eindexamen en de universiteit was hij korte tijd tweede luitenant bij het eliteregiment de Black Watch. Hij studeerde politicologie, filosofie en geschiedenis aan de Universiteit van Oxford.

Na zijn…Lees verder op Wikipedia