Opstand van een groep slaven onder aanvoering van Spartacus tegen hun Romeinse onderdrukkers
Titel
Spartacus / dir. by stanley Kubrick ; screenplay by Dalton Trumbo
Regisseur
Stanley Kubrick
Scenarist
Dalton Trumbo
Componist
Alex North 1910-1991
Acteur
Kirk Douglas 1916- Laurence Olivier Jean Simmons Charles Laughton Peter Ustinov 1921-2004 John Gavin Tony Curtis
Taal
Engels
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2004
2 dvd-video's
Oorspr. opname
1960, renewed 1988
Speelduur
ca. 185 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch Complete en volledig gerestaureerde versie
EAN
5050582074758

Besprekingen

Indrukwekkende filmklassieker van regisseur Stanley Kubrick uit 1960. Deze dvd bevat de in de jaren negentig grondig gerestaureerde, ongeknipte versie met de originele ouverture en uitgebreide soundtrack. De film was in zijn tijd, met twaalf miljoen productiekosten, de duurste film ooit gemaakt in Hollywood. In de hoofdrollen spelen acteurs als Kirk Douglas als Spartacus, Laurence Olivier, Jean Simmons, Peter Ustinov, John Gavin en Tony Curtis. Het verhaal speelt in de Romeinse tijd, waar Spartacus een groep slaven aanvoert in hun strijd tegen de Romeinse onderdrukkers. De Speelfilmencyclopedie noemt de film: 'Een grandioos spectakelstuk uit de Romeinse tijd (...). Prachtige muzikale begeleiding.' 3 1/2 ster. De film ontving vier Academy Awards. Als extra bevat de dvd (geschreven) achtergrondinformatie over de productie van de film en informatie en filmografieën over acteurs en filmmakers.

Over Stanley Kubrick

Stanley Kubrick (New York, 26 juli 1928 – Harpenden, 7 maart 1999) was een Amerikaans filmregisseur. Hij staat bekend als een van de meest vernieuwende en invloedrijkste filmregisseurs aller tijden. Tegelijkertijd heeft hij ook de reputatie als een van de meest excentrieke cineasten uit de filmgeschiedenis.

Biografie

Jeugdjaren

Stanley Kubrick werd in 1928 geboren in The Bronx, New York, als oudste van twee kinderen van joodse immigranten uit Oost-Europa. Als kind leefde hij een gesloten bestaan, hij zei niet veel en had bijna geen vrienden. Hoewel hij op school slecht presteerde, waren velen overtuigd van Kubricks genialiteit. Kubrick was namelijk een genie in wiskunde. Toen hij nog maar tien jaar oud was, speelde hij in Central Park voor een dollar een potje schaak tegen volwassen professionele schakers. Op twaalfjarige leeftijd kreeg Kubrick voor zijn verjaardag een fotocamera. Hij trok d…Lees verder op Wikipedia