Boek
Nederlands

Het land tussen de talen : reportages uit België

Stefan Zweig (auteur), Koen Broucke (illustrator), Els Snick (vertaler)

Het land tussen de talen : reportages uit België

Genre:
In de zomer van 1902 reisde Stefan Zweig voor het eerst naar België. Hij bezocht de mondaine badplaats Oostende en het verstilde Brugge. De Duitse bezetting in 1914 maakte aan zijn lange vriendschap met de Belgische dichter Emile Verhaeren een einde. In volle oorlogstijd publiceerde Zweig reportages over Luik, Leuven en Antwerpen. Later werd hij een overtuigd pacifist. In 1928 schreef hij over de
Titel
Het land tussen de talen : reportages uit België
Auteur
Stefan Zweig
Illustrator
Koen Broucke
Vertaler
Els Snick
Nawoord
Piet Chielens 1956-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Van Oorschot, 2022
93 p. : ill.
ISBN
9789028221055 (hardback)

Over Stefan Zweig

Stefan Zweig (Wenen, 28 november 1881 – Petrópolis (bij Rio de Janeiro), Brazilië, 22 februari 1942) was een Oostenrijkse schrijver van Joodse afkomst. Zweig studeerde germanistiek, Romaanse kunst en filosofie in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland.

Als biograaf beschreef Zweig veel historische en literaire figuren uit het Europese cultuurgebied. Later schreef hij novellen en romans die opvielen door de psychologische benadering en het subtiele taalgebruik.

Leven

Zweig werd in een welgestelde Joodse familie geboren. De familie was niet religieus en Zweig noemde zich later een "Jood door toeval". Al tijdens zijn studie gaf hij gedichten uit die de invloed van Rainer Maria Rilke en Hugo von Hofmannsthal laten zien. In 1904 verscheen zijn eerste novelle, het genre waarmee hij zijn grootste roem zou verwerven.

Hij meldde zich aan het begin van de Eerste Wereldoorlog vrijwillig bij de oorlogspers. Het verloop van de oorlog …Lees verder op Wikipedia

Suggesties