Boek
Nederlands

Triomf en tragiek van Erasmus van Rotterdam

Stefan Zweig (auteur)
+1
Triomf en tragiek van Erasmus van Rotterdam
×
Triomf en tragiek van Erasmus van Rotterdam Triomf en tragiek van Erasmus van Rotterdam

Triomf en tragiek van Erasmus van Rotterdam

Voor Stefan Zweig (1881-1942) was Erasmus van Rotterdam (ca. 1466-1536) de eerste bewuste Europeaan, de eerste strijdbare voorvechter van de vrede, de meest welbespraakte advocaat van een humanistisch ideaal waarin ruimte bestaat voor uiteenlopende geestelijke stromingen. Daarnaast streed hij tevergeefs voor een rechtvaardiger, meer op wederzijds begrip berustende manier van denken. Er was maar é
Titel
Triomf en tragiek van Erasmus van Rotterdam
Auteur
Stefan Zweig
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Triumph und Tragik des Erasmus von Rotterdam
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij IJzer, © 2021
192 p.
ISBN
9789086842391 (paperback)

Over Stefan Zweig

Stefan Zweig (Wenen, 28 november 1881 – Petrópolis (bij Rio de Janeiro), Brazilië, 22 februari 1942) was een Oostenrijkse schrijver van Joodse afkomst. Zweig studeerde germanistiek, Romaanse kunst en filosofie in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland.

Als biograaf beschreef Zweig veel historische en literaire figuren uit het Europese cultuurgebied. Later schreef hij novellen en romans die opvielen door de psychologische benadering en het subtiele taalgebruik.

Leven

Zweig werd in een welgestelde Joodse familie geboren. De familie was niet religieus en Zweig noemde zich later een "Jood door toeval". Al tijdens zijn studie gaf hij gedichten uit die de invloed van Rainer Maria Rilke en Hugo von Hofmannsthal laten zien. In 1904 verscheen zijn eerste novelle, het genre waarmee hij zijn grootste roem zou verwerven.

Hij meldde zich aan het begin van de Eerste Wereldoorlog vrijwillig bij de oorlogspers. Het verloop van de oorlog …Lees verder op Wikipedia