Boek
Nederlands

Indigo

Sterre Carron (auteur)
+1
Indigo
×
Indigo Indigo
In de reeks:
Genre:
Inspecteur Rani Diaz van de politie in Mechelen krijgt te maken met enkele moorden die van te voren door een jonge vrouw zijn voorspeld.
Titel
Indigo
Auteur
Sterre Carron
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Gent: Witsand, 2015
367 p.
ISBN
9789492011329 (paperback)

Besprekingen

Vanja is een jong meisje met voorspellende gaven die door niemand begrepen wordt tot ze ‘ziet’ dat haar broer een gruwelijke dood ondergaat. Op zijn eerste avond alleen met Elin, zijn vriendinnetje, wordt hij vermoord en treft ze het meisje in een coma aan. Het lijkt op een roofmoord door een bekende maar een wedeplantje bij het lijk zorgt bij inspecteur Rani Diaz van de Mechelse politie voor verwarring. De moeder van Vanja is drugsverslaafde, die van Elin is dokter en heeft in haar vorig huwelijk al een trauma opgelopen en haar autoritaire man is een tiran die vindt dat zijn stiefdochter heeft gekregen wat ze verdiende. Ondertussen loopt er een man in een apenpak rond en is Rani de enige die Vanja gelooft. Dit is het vijfde boek van de Vlaamse Carron in twee jaar met hetzelfde politieteam. Ze mengt een vleugje bovennatuurlijk met degelijk politiewerk. Erg diepgaand is het allemaal niet en een strakke plot is het ook niet, het waaiert nogal emotioneel uit. Iedereen moet wel een persoo…Lees verder

Over Sterre Carron

Sterre Carron (Antwerpen, 1957), een pseudoniem, is een Vlaamse schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde als schrijfster in 2013 met Mara.

Carron had van in haar jeugd belangstelling voor criminologie maar belandde uiteindelijk in een opleiding tot vroedvrouw. Voor Artsen zonder Grenzen ging ze werken in Rwanda en toenmalig Zaïre. Ze keerde terug naar België waar ze een tijd in het Instituut voor Tropische Geneeskunde werkte. Haar detectives draaien rond Rani Diaz, een gevoelige maar humeurige politiehoofdinspecteur.

Bibliografie

Rani Diaz-serie

  1. Mara (2013 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  2. Tirtha (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  3. Matsya (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  4. Trifla (2015 - Witsand Uitgevers)
  5. Indigo (2015 - Witsand Uitgevers)
  6. Indra (2016 - Witsand Uitgevers)
  7. Gotcha! (…Lees verder op Wikipedia