Dvd
Engels

Hunt for the wilderpeople

Taika Waititi (regisseur), Sam Neill (acteur), Julian Dennison (acteur)
Titel
Hunt for the wilderpeople
Regisseur
Taika Waititi
Acteur
Sam Neill Julian Dennison
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
97 minuten
Aantekening
Taalkeuze: o.a. Engels, Duits, Spaans Ondertiteling: o.a. Frans, Engels, Nederlands
EAN
8712609643398
mooov

Besprekingen

Avonturenfilm van de Nieuw-Zeelandse regisseur Taika Waititi (What we do in the shadows), gebaseerd op een boek van de in eigen land populaire Barry Crump. De ongeveer tienjarige Ricky (Julian Dennison) is een onhandelbare jongen die door zijn moeder in de steek is gelaten. De kinderbescherming brengt hem naar pleegouders op het platteland, de hartelijke Bella en haar humeurige man Hector (Sam Neill). Wanneer Bella overlijdt, vlucht Ricky de wildernis in, gevolgd door Hector. De twee verdwalen in de bossen en moeten hun meningsverschillen opzij zetten om te overleven. Ondertussen organiseert de politie een grote klopjacht. Dennis Harvey (variety.com) vindt de film soms te kluchtig, maar met sterke hoofdrollen: '(...) But for the most part, pic’s sheer good-naturedness pulls off a not particularly inspired crusty-old-coot-thawed-by-young-scamp concept, maintaining an agreeable tonal balance despite occasional wobbles between spoof, sentimentality and silliness. (...)'

Over Taika Waititi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Taika David Waititi (Wellington, 16 augustus 1975) is een Nieuw-Zeelands komiek, regisseur, scenarioschrijver en acteur.

Biografie

Taika Waititi werd in 1975 geboren in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington. Zijn moeder is van Russisch-Joodse afkomst en zijn vader is een Maori. Hij gebruikt soms de artiestennaam Taika Cohen, een verwijzing naar de familienaam van zijn moeder. Hij studeerde in Wellington aan Onslow College en Victoria University.

Carrière

Tijdens zijn studentenjaren maakte hij deel uit van het komisch gezelschap So You're a Man, met wie hij in Nieuw-Zeeland en Australië optrad. Ook komiek Jemaine Clement maakte deel uit van het gezelschap. Met hem vormde Waititi later ook het komisch duo The Humourbeasts.

Reeds eind jaren 1990 begon hij met acteren in tv-series en lowbudgetfilms. Zo speelde hij een stripper in de kom…Lees verder op Wikipedia