Boek Nederlands

Een jaar om nooit te vergeten

Vincent Kompany (auteur), Ian Cheeseman (medewerker), Kevin De Bruyne (inleider)

Een jaar om nooit te vergeten

Vincent Kompany (auteur), Ian Cheeseman (medewerker), Kevin De Bruyne (inleider)
De Belgische profvoetballer Vincent Kompany (1986) beschrijft in dagboekvorm zijn laatste seizoen bij Manchester City in 2018-2019.
Onderwerp
Kompany, Vincent
Titel
Een jaar om nooit te vergeten / Vincent Kompany ; ghostwriting Ian Cheeseman ; voorwoord Kevin De Bruyne ; vertaald en van een nawoord voorzien door Frank Van de Winkel
Auteur
Vincent Kompany
Medewerker
Ian Cheeseman
Inleider
Kevin De Bruyne
Nawoord
Frank Van de Winkel
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2019
203 p.
ISBN
9789401465854 (paperback)

Besprekingen

Na tien jaar verlaat de Belgische profvoetballer Vincent Kompany (1986) in 2019 Manchester City. In zijn laatste seizoen wint de club de Treble (League Cup, FA Cup, Premier League). Vincent blikt terug op dit seizoen. Hij verteld zijn verhaal aan ghostwriter Ian Cheeseman. Iedere wedstrijd van augustus 2018 tot mei 2019 wordt genoemd. Het zijn geen wedstrijdverslagen. Hij kijkt ondertussen terug op zijn eigen loopbaan. Verwacht geen smeuïge verhalen. Er komt geen kwaad woord over zijn lippen. Hij is lyrisch over trainer Pep Guardiola en positief over medespelers. Het boek is oorspronkelijk voor de Engelse markt uitgebracht en nu vertaald door de Belgische sportjournalist Frank Van de Winkel, die zelf eerder schreef: ‘Vincent Kompany : van ket tot kapitein’ (2014)*. Hij schreef ook het nawoord. Vlaams taalgebruik. Buiten het omslag geen illustraties.