Digitale kranten

Gopress Kiosk

Via Gopress Kiosk kan je verschillende kranten en tijdschriften lezen. Deze publicaties kunnen alleen binnen de muren van de bib gelezen worden, op de pc's van de bib zelf, maar ook op je eigen tablet of smartphone via het gratis wifi-netwerk. De bladen van de laatste zeven publicatiedagen zijn beschikbaar en alle artikels zijn op te vragen via de zoekfunctie.

  • Kranten: De Morgen, Het Laatste Nieuws, De Tijd, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad, De Standaard, Metro, De Krant van West-Vlaanderen, De Zondag, Deze Week, De Gentenaar, Le Libre, Le Soir, De Volkskrant en Trouw
  • Tijdschriften: Trends, Knack, Humo, MO*, Goesting en Le Vif

Gopress Krantenarchief

Het Gopress Krantenarchief bied je doorzoekbaar digitaal archief van artikelen uit Vlaamse kranten en enkele tijdschriften. In de bibliotheek kan je dit archief raadplegen op de pc’s of tablet. Ben je lid van de bib, dan kan je de databank ook thuis raadplegen door je aan te melden bij Mijn Bibliotheek en dan te zoeken via de catalogus. Nieuwe artikels verschijnen twee dagen na publicatie automatisch in dit archief.

Historische kranten

Heb je interesse in het verleden van de dorpen en gemeenten van de Westhoek? Neem dan zeker een kijkje nemen op Historische Kranten. Je kan vanuit je eigen huiskamer in deze oude kranten snuisteren. Je kan de krant in haar oorspronkelijke look en feel lezen, alsof je ze zelf in handen hebt. Dankzij tekstherkenning gaat je computer snel en automatisch op zoek doorheen alle teksten. Kies zelf je zoekwoord(en) en krijg zo een overzicht gepresenteerd. Zoom in op de leukste details of maak je eigen knipselmap. Ben je helemaal weg van een artikel? Mail het naar je collega's of deel het met je beste vrienden via facebook.

Kranten jonger dan 1951 kan je om privacy redenen enkel digitaal inkijken in de bibliotheek.