Bande dessinée
Néerlandais

Claudas van de verlaten landen

Jean-Luc Istin (scénariste), Alexe (dessinateur)
Het zijn sombere tijden. De heer félon Claudas dringt het grondgebied van zijn vijand, Ban van Benoïc, binnen en belegert zijn kasteel. In een poging te ontsnappen om de hulp van Koning Arthur in te roepen, sterft Ban, en laat hij zijn enig kind in de hande van de Dame van het Meer, Viviane. Het staat zo geschreven, de profetie is zich aan het ontplooien. Het kind zal de soldaat zijn waar de breto
Titre
Claudas van de verlaten landen
Scénariste
Jean-Luc Istin
Dessinateur
Alexe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Claudas des terres désertes
Édition
1
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2012
46 p. : ill.
ISBN
9789088102721 (hardback)

Commentaires

Arthur en Merlijn zijn een legende. Het zijn donkere tijden in hun oude rijk, waar de wrede heerser Claudas alles en iedereen afslacht om zijn rijk uit te breiden. Koning Ban en zijn vrouw vluchten samen met hun baby voor de wraak van Claudas. Ban verdrinkt en koningin Helena staat haar kind af aan de 'vrouwe van het meer'. Ook de zonen van Bohort, een medestander van Ban, worden afgestaan door hun moeder aan een trouwe vazal van koning Ban. Het kind van Ban, Galaad, krijgt een gedegen opleiding in vecht- en geneeskunst. De levens van de drie jongemannen verlopen parallel, waardoor de verhaallijn niet altijd even helder is. Een historische of fantasy-stripserie gebaseerd op de Arthurlegende, met veel mythische aspecten. Realistisch getekend met een donkere, soms horrorachtige inkleuring en veel geweld- en vechtscènes. Soms is de tekst niet helemaal goed vertaald. Eerste deel van de nieuwe stripserie 'Lancelot'*, geschikt vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Jean-Luc Istin

Jean-Luc Istin est un auteur de bande dessinée né le 1er août 1970 à Pontivy. Dessinateur et scénariste, il est directeur de plusieurs collections aux éditions Soleil Productions, en particulier la collection Soleil Celtic, la collection 1800, la collection Serial Killer, la collection Secrets du Vatican et la collection Anticipation.

Biographie

Vie personnelle

Il est père de trois enfants: Edwin (né en 1997), Solenne (née en 2001) et Etann (né en 2009)[réf. nécessaire].

Publications en tant que directeur de collection