Bande dessinée
Néerlandais
Het zijn sombere tijden. De heer félon Claudas dringt het grondgebied van zijn vijand, Ban van Benoïc, binnen en belegert zijn kasteel. In een poging te ontsnappen om de hulp van Koning Arthur in te roepen, sterft Ban, en laat hij zijn enig kind in de hande van de Dame van het Meer, Viviane. Het staat zo geschreven, de profetie is zich aan het ontplooien. Het kind zal de soldaat zijn waar de breto
Titre
Iweret
Scénariste
Jean-Luc Istin Olivier Peru 1977-
Dessinateur
Alexe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Iweret
Édition
1
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2012
46 p. : ill.
ISBN
9789088102943 (hardback)

Commentaires

De koningszoon Galaad verlaat na een zwaar gevecht met zijn meester de veilige omgeving waarin hij is opgegroeid. Hij komt tijdens zijn omzwervingen in conflict met Iweret, de oude magische vijand van Merlijn. Samen met de zonen van Bohort vecht hij tegen de mythische macht en tegen de wrede heerser Claudas. Een historische of fantasy-stripserie, gebaseerd op de Arthurlegende, met veel mythische aspecten. Dit vervolg is qua tekeningen en verhaallijn rommeliger dan het eerste deel*. De lezer moet een echte fan zijn, wil hij de ontwikkelingen goed kunnen volgen. Realistisch getekend met een donkere inkleuring en veel geweld- en vechtscènes. Geschikt vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Jean-Luc Istin

Jean-Luc Istin est un auteur de bande dessinée né le 1er août 1970 à Pontivy. Dessinateur et scénariste, il est directeur de plusieurs collections aux éditions Soleil Productions, en particulier la collection Soleil Celtic, la collection 1800, la collection Serial Killer, la collection Secrets du Vatican et la collection Anticipation.

Biographie

Vie personnelle

Il est père de trois enfants: Edwin (né en 1997), Solenne (née en 2001) et Etann (né en 2009)[réf. nécessaire].

Publications en tant que directeur de collection