Livre
Néerlandais

De ontvoerde prinses : over draken, liefde en andere monsters

Karen Duve (auteur)

De ontvoerde prinses : over draken, liefde en andere monsters

Genre:
Nadat de prinses van Nordland is ontvoerd door haar aanstaande echtgenoot, zinnen de Norlandische ridders op wraak.
Sujet supplémentaire
Romans
Titre
De ontvoerde prinses : over draken, liefde en andere monsters
Auteur
Karen Duve
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Die entfuhrte Prinzessin
Éditeur
Breda: De Geus, 2007
379 p.
ISBN
9789044508062

Commentaires

Er was eens... een onwezenlijk mooie prinses: Lisvana. Haar huid was blank, haar haren van goud, maar vreemd genoeg vond niemand het de moeite om haar hand te vragen. Lisvana was de dochter van de koning van Noordland, een bar en schraal stukje wereld in het hoge noorden waar armoede troef was, met als gevolg dat haar bruidschat niet veel voorstelde. Wanneer de verwende prins Diëgo van Baskarië van deze engel hoort, wil hij haar per se prijzen. Hij krijgt zijn onmetelijk rijke vader zover om naar het hoge noorden te reizen om haar ten huwelijk te vragen. De koning van Noordland is gecharmeerd door de rijkdom en Diëgo is nog sterker onder de indruk van de schoonheid van Lisvana dan in zijn stoutste dromen. Maar zo simpel is het natuurlijk niet om een vrouw te veroveren. Ridder Bredur van Noordland ontpopt zich tot rivaal en hij schoffeert Diëgo. Er ontstaat een gevecht, de deal over het huwelijk wordt afgeblazen en Diëgo moet terug naar Baskarië.

Dat kan hij echter niet verkrop…Lire la suite
Aan het hof van de koning van het kille, duistere Noordland, waar weinig te beleven valt - ook niet voor prinses Lisvana, die de huwbare leeftijd heeft bereikt - breken woelige tijden aan met de komst van een troubadour uit het zuidelijk gelegen Baskarië. Hij schrijft een lied waarin hij zo overtuigend de schoonheid van Lisvana bezingt, dat de melancholieke Baskarische prins Diego bij het horen ervan haar tot de zijne wil maken. Hij ziet zijn plan doorkruist door een rivaliserende ridder, wat leidt tot ontvoering en strijd zonder slachtoffers. De auteur (1961, Hamburg), sinds de publicatie van 'Regenroman' (1999) internationaal bekendheid genietend, voegt met haar jongste roman, een 'sprookje voor volwassenen', een geestig, luchtig en toegankelijk werk toe aan haar serieuze oeuvre. Het vlot vertelde en knap vertaalde verhaal vol variaties op bekende sprookjesmotieven bevat o.m. ludieke toespelingen op de voormalige BRD en DDR. Normale druk.

À propos de Karen Duve

CC BY-SA 3.0 - Image by Justus Nussbaum

Karen Duve, née en novembre 1961 à Hambourg, est une romancière allemande.

Notes et références

Bibliographie

  • (de) Peter J. Graves, « Karen Duve, Kathrin Schmidt, Judith Hermann: „Ein literarisches Fräuleinwunder“? » in German Life and Letters, 55 (2)/2002, p. 196–207
  • (en) Heike Bartel, Elizabeth Boa (dir.), Pushing at Boundaries. Approaches to Contemporary German Women Writers from Karen Duve to Jenny Erpenbeck, Rodopi, Amsterdam/New York, 2006, (ISBN 90-420-2051-2)
  • En lire plus sur Wikipedia