Jeugdboekenmaand

Elk jaar doet de bib mee aan de Jeugdboekenmaandeen initiatief van Iedereen Leest. Het is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar en wordt elk jaar de hele maand maart gevierd. Tijdens deze maand wil Iedereen Leest aandacht vragen voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Elk jaar staat er een ander thema centraal.

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. Ze zullen tussen 1 en 31 maart op verschillende manieren in de kijker worden gezet. 'Lezen is een feest!': onder die noemer vieren we een maand lang!

Als je school loopt in Koksijde, krijg je van je juf of meester een flyer van de bib. In deze flyer vind je een leuke kleurplaat die je mag inkleuren en binnenbrengen in de bibliotheek zodat we hem een leuke plaats kunnen geven. Je vindt in de flyer ook onze leesbingo terug. Slaag jij er in om op alle opgesomde manieren te lezen? Aarzel niet om ons een foto te sturen of ons te taggen op facebook of instagram, want we zijn erg benieuwd! Als je op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag naar de bib komt met je ingevulde leesbingo, mag je aan het Plezand-rad draaien en ontdekken welke prijs je wint. Altijd prijs! Ga je niet naar school in Koksijde maar woon je er wel? Kom langs in de bib en vraag je flyer aan één van de bibliotheekmedewerkers. 

We organiseren tijdens de jeugdboekenmaand ook een leuke speurtocht voor de allerkleinsten (1-3 jaar). Vraag je zoekkaart op in de bib en ga op pad in de omgeving van de bib op zoek naar de leuke figuren die zich verstoppen. 

Wil je met je klas ook mee feesten tijdens de jeugdboekenmaand? Vraag je juf of meester om een feestpakket aan te vragen via jeugdbibliotheek@koksijde.be.

Als je benieuwd bent naar leuke boek-momenten, kan je ons volgen via Facebook en Instagram. Beleef ook leuke voorleesmomenten van Iedereen Leest en Jeugdboekenmaand via o.a. Youtube.

Lezen is een feest!