Wist je al dat je vanaf 4 oktober elke 1ste maandag van de maand om 14 u. een rondleiding kan krijgen in de bib?

Lees verder

Voor alle trouwe bib-bezoekers is onze verwendag er terug op zaterdag 2 oktober! Ben je nog geen lid kom dan zeker langs om kennis te maken en laat je verwennen met een heerlijk kopje fairtrade koffie/thee.

Lees verder
Boekenruilhuisje

Heb jij de boekenruilhuisjes al gezien?

Boekenruilhuisjes zijn minibibliotheken en gaan uit van het principe 'take a book, return a book'. Je mag één of meerdere boeken uit de kast nemen, zolang je er evenveel terugplaatst. Heb je thuis boeken die je een tweede leven wil geven? Stop ze dan in één van de huisjes.

Lees verder
Kranten lezen in de bib

De leeszaal van de bib is open!

Wist je al dat het terug mogelijk is om te lezen in de bib? Bovendien kan je ook weer gedrukte kranten en één van de tablets gebruiken! 

Lees verder
Logo Belgische Muziek

Week van de Belgische Muziek

Tijdens de Week van de Belgische muziek – van 8 t.e.m. 14 februari – slaan VI.BE en VRT de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights te zetten. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek.

 

Lees verder
Gedichtendag 2021

Poëzieweek 2021

Donderdag 28 januari is het Gedichtendag in de bibliotheek, het startsein voor de Poëzieweek die loopt t.e.m. 3 februari! Het thema dit jaar is 'Samen'.

Lees verder

Sluitingsdagen bibliotheek tijdens kerstvakantie

Ook tijdens de kerstvakantie ben je van harte welkom in de bib. Om alles veilig te laten verlopen vragen we je wel om rekening te houden met een aantal voorwaarden

Lees verder
Schrijf een brief aan mensen in nood

Schrijfmarathon in de bib!

Doe mee aan de jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty International van 1 tot 31 december!

Lees verder
Voorlezen aan kinderen

Voorleesweek 2020

Van 21 tot 29 november 2020 is het Voorleesweek! Het thema is dit jaar 'ouderbetrokkenheid', met als motto 'Lezers maak je samen'.

Lees verder
Corona

Annulering activiteiten

Ook Koksijde ontsnapt niet aan de tweede coronagolf. We moeten ons allen schrap zetten: handen wassen, bubbels respecteren, afstand houden en mondmaskers opzetten waar nodig! Daarom werd beslist dat voorlopig alle geplande activiteiten van de bib worden afgelast.

 

Lees verder