In de kijker

De bib is terug open!

De bib is terug open! Je kan zelf bibmaterialen inleveren en uit de rekken kiezen. Ergens zitten om te lezen kan echter nog niet. Na reservatie kan je gebruik maken van één van de 5 internetPC's op de AVM-afdeling. We zijn blij om je, ond…

Lees verder

Binnenkort zijn er schilderwerken voorzien in de ondergrondse parking van Koksijde (ingang Kursaallaan). Door deze schilderwerken in de ondergrondse parking is de intelligente inleverbus niet bereikbaar t.e.m. 19 april. Het is dus niet voorlopig …

Lees verder

Wat is mogelijk tijdens de sluiting?

De bibliotheek wil haar verantwoordelijkheid nemen en het risico op verspreiding van het Coronavirus beperken. Hierdoor is de bibliotheek gesloten t.e.m. 1 juni. Op dinsdag 2 juni ben je weer van harte welkom! Alle geplande activiteiten t.e.m. 31 augustus worden geannuleerd of uitgesteld naar een latere datum.

Lees verder

Annulering activiteiten t.e.m. 31 augustus

De bibliotheek is terug open, maar alle geplande activiteiten t.e.m. 31 augustus worden geannuleerd.

Lees verder

Uitzonderlijke sluiting vanaf 23 maart

Wist je al dat de bib binnenkort overstapt naar het nieuwe bibliotheeksysteem Wise? Om dit vlot te laten verlopen, sluiten we vanaf maandag 23 maart even de deuren. Donderdagmiddag 2 april om 15 u. ben je weer van harte welkom! Bovendien werken vanaf eind maart de bibliotheken van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne voortaan samen onder het samenwerkingsverband Viertoren.

Lees verder

Doe jij mee aan de jeugdboekenmaand?

Elk jaar doet de bib mee aan de Jeugdboekenmaandeen initiatief van Iedereen Leest. Het is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar en wordt elk jaar de hele maand maart gevierd.

Lees verder
Gedichten die uithangen in de bibliotheek

Poëzieweek 2020: dicht mee!

Donderdag 30 januari is het gedichtendag in de bibliotheek, het startsein voor de Poëzieweek die loopt t.e.m. 5 februari! Het thema dit jaar is ‘de toekomst is nu’.

Lees verder

Bib gesloten op maandagnamiddag 6 januari.

Opgelet! De bibliotheek is uitzonderlijk gesloten op maandagnamiddag 6 januari. In de voormiddag is de bib wél open van 10 - 12 u. 

Lees verder

Gewijzigde openingsuren op dinsdagnamiddag 17 december

Opgelet! Naar aanleiding van de lezing 'Bruegel en zijn tijd: situering in de cultuurhistorische context' gaan de deuren van de boekafdeling op dinsdagnamiddag 17 december pas open om 16 u. i.p.v. 15 u. De afdeling Beeld en Geluid van de bibliotheek is wél al toegankelijk vanaf 15 u.

Lees verder

Nieuw: Mijn Leestipper!

Ben je op zoek naar een goed boek? Vanaf nu kan je terecht op Mijn Leestipper voor persoonlijke leestips!

Lees verder