Net voor de zomer werd het Platform Westhoek Vredeshoek gelanceerd.  Deze groep Westhoekers vindt het na de periode van de eeuwherdenking van WOI de hoogste tijd om samen het pijnlijke verleden van de streek om te zetten in een Vredesbeleid op ma… Lees verder

Heb je tijdens de zomer nood aan een stille studieplek? Ben je thuis te veel afgeleid? Of haal je motivatie uit het samen studeren met anderen? Kom dan blokken in de bib!

Lees verder

Volg de bib op Instagram!

Groot nieuws! Je kon de bib al een tijdje volgen via de website en de facebook pagina, maar vanaf nu zijn we ook aanwezig op Instagram!

Lees verder
Dichters Hoogbouw met woorden (c) Mieke Vekeman-De Ley - Koen Broos - Jolien Vandenberghe- Gilles Fischer

Win tickets voor ‘Hoogbouw met woorden’!

In het kader van de expo ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ nodigen het Abdijmuseum en het Poëziecentrum op vrijdag 27 september eigentijdse, gedreven woordkunstenaars uit. De bibliotheek zorgt ervoor dat jij er gratis bij kan zijn! Doe mee aan de wedstrijd en misschien win jij dan wel een duo ticket voor ‘Hoogbouw met woorden’!  

Lees verder

Iedereen Dichter

Voor het project Iedereen Dichter trekt auteur Astrid Haerens naar de Westhoek. Aan de hand van workshops en publieke interventies gaat ze op zoek naar de hartslag van de streek. Ze zal er, samen met de bewoners, het verborgene proberen blootleggen en in poëzie gieten. 
 

Lees verder

Betaal met je bankkaart in de bib!

Wist je al dat je vanaf nu ook met je bankkaart kan betalen in de bib?

Lees verder
Studenten die aan het studeren zijn in de bibliotheek van Koksijde

Studeren in de bib

Heb je nood aan een stille studieplek? Ben je thuis te veel afgeleid? Of haal je motivatie uit het samen studeren met anderen? Kom dan blokken in de bib!

Lees verder
Logo jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand

De jeugdboekenmaand (1 - 31 maart) staat dit jaar in het teken van vriendschap!

Lees verder
De nieuwe website

Nieuwe bibliotheekwebsite

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt: de bibliotheekwebsite zit in een nieuw kleedje! Het is nu de ideale plek om alles over de bib(collectie) en je eigen ontleningen te weten te komen, ook via je smartphone of tablet.

Lees verder