Binnenkort zijn er schilderwerken voorzien in de ondergrondse parking van Koksijde (ingang Kursaallaan). Door deze werken zal er tijdelijk hinder zijn tijdens het parkeren en is de intelligente inleverbus onbereikbaar vanaf vrijdag 3 april. Norma…

Lees verder

De bibliotheek wil haar verantwoordelijkheid nemen en het risico op verspreiding van het Coronavirus beperken. T.e.m. 19 april sluit de bib de deuren. Alle geplande activiteiten t.e.m. 30 april worden geannuleerd of uitgesteld naar een latere dat…

Lees verder

Maatregelen Coronavirus

Het Lokaal Bestuur Koksijde neemt de nodige maatregelen in functie van het Coronavirus. Hierdoor worden alle sportieve en socioculturele activiteiten die plaatsvinden in gemeentelijke gebouwen afgelast t.e.m. 30 april. Ook voor de bibliotheek heeft het Coronavirus gevolgen. De bibliotheek blijft, voorlopig, t.e.m. zondag 19 april gesloten.

Lees verder

Uitzonderlijke sluiting vanaf 23 maart

Wist je al dat de bib binnenkort overstapt naar het nieuwe bibliotheeksysteem Wise? Om dit vlot te laten verlopen, sluiten we vanaf maandag 23 maart even de deuren. Donderdagmiddag 2 april om 15 u. ben je weer van harte welkom! Bovendien werken vanaf eind maart de bibliotheken van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne voortaan samen onder het samenwerkingsverband Viertoren.

Lees verder

Doe jij mee aan de jeugdboekenmaand?

Elk jaar doet de bib mee aan de Jeugdboekenmaandeen initiatief van Iedereen Leest. Het is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar en wordt elk jaar de hele maand maart gevierd.

Lees verder
Gedichten die uithangen in de bibliotheek

Poëzieweek 2020: dicht mee!

Donderdag 30 januari is het gedichtendag in de bibliotheek, het startsein voor de Poëzieweek die loopt t.e.m. 5 februari! Het thema dit jaar is ‘de toekomst is nu’.

Lees verder

Bib gesloten op maandagnamiddag 6 januari.

Opgelet! De bibliotheek is uitzonderlijk gesloten op maandagnamiddag 6 januari. In de voormiddag is de bib wél open van 10 - 12 u. 

Lees verder

Gewijzigde openingsuren op dinsdagnamiddag 17 december

Opgelet! Naar aanleiding van de lezing 'Bruegel en zijn tijd: situering in de cultuurhistorische context' gaan de deuren van de boekafdeling op dinsdagnamiddag 17 december pas open om 16 u. i.p.v. 15 u. De afdeling Beeld en Geluid van de bibliotheek is wél al toegankelijk vanaf 15 u.

Lees verder

Nieuw: Mijn Leestipper!

Ben je op zoek naar een goed boek? Vanaf nu kan je terecht op Mijn Leestipper voor persoonlijke leestips!

Lees verder
Studenten die aan het studeren zijn in de bibliotheek van Koksijde

Studeer in de bibliotheek!

Heb je tijdens de eindejaarsperiode nood aan een stille studieplek? Ben je thuis te veel afgeleid? Of haal je motivatie uit het samen studeren met anderen? Kom dan blokken in de bib! In de bibliotheek vind je een rustig plekje en je kan er gebruik maken van de gratis wifi.

Lees verder