Opgelet! Naar aanleiding van de lezing 'Bruegel als landschapskunstenaar' gaan de deuren van de boekafdeling op dinsdagnamiddag 19 november pas open om 16 u. i.p.v. 15 u. De afdeling Beeld en Geluid van de bibliotheek is wél al t… Lees verder

Opgelet! Maandagochtend 4 november is de afdeling Beeld en Geluid, op de 1ste verdieping van de bib, uitzonderlijk gesloten. De boekafdeling is wél open op de normale uren.

Lees verder
Studenten die aan het studeren zijn in de bibliotheek van Koksijde

Studeer tijdens de herfst in de bibliotheek!

Heb je examens begin december en heb je nood aan een stille studieplek? Ben je thuis soms te veel afgeleid? Of haal je motivatie uit het samen studeren met anderen?Je kan elke dag, tijdens de openingsuren, terecht in de bib om op een rustig plekje te studeren.

Lees verder

Gewijzigde openingsuren op dinsdag 15 oktober

Opgelet! Naar aanleiding van de lezing 'Pieter Bruegel de Oude' gaan de deuren van de boekafdeling op dinsdagnamiddag 15 oktober pas open om 16 u. i.p.v. 15 u. De afdeling Beeld en Geluid van de bibliotheek is wél al toegankelijk vanaf 15 u.

Lees verder

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers voor het voorleesuurtje!

De bibliotheek organiseert regelmatig een voorleesuurtje voor kinderen. Aan de hand van toffe kinderboeken worden de spannendste, mooiste of meest ontroerende verhalen verteld aan kinderen van 4 t.e.m. 12 jaar.

Lees verder

De Westhoek vouwt vogels voor Vrede en Koksijde doet mee!

Net voor de zomer werd het Platform Westhoek Vredeshoek gelanceerd.  Deze groep Westhoekers vindt het na de periode van de eeuwherdenking van WOI de hoogste tijd om samen het pijnlijke verleden van de streek om te zetten in een Vredesbeleid op maat van de streek. Het Provinciebestuur West-Vlaanderen werkt hieraan mee, maar uiteraard hebben ook de Westhoekgemeenten hier een belangrijke rol te spelen. Koksijde heeft zich geëngageerd om hier mee werk van te maken!

 

Lees verder
Studenten die aan het studeren zijn in de bibliotheek van Koksijde

Studeer tijdens de zomer in de bib!

Heb je tijdens de zomer nood aan een stille studieplek? Ben je thuis te veel afgeleid? Of haal je motivatie uit het samen studeren met anderen? Kom dan blokken in de bib!

Lees verder

Volg de bib op Instagram!

Groot nieuws! Je kon de bib al een tijdje volgen via de website en de facebook pagina, maar vanaf nu zijn we ook aanwezig op Instagram!

Lees verder
Dichters Hoogbouw met woorden (c) Mieke Vekeman-De Ley - Koen Broos - Jolien Vandenberghe- Gilles Fischer

Win tickets voor ‘Hoogbouw met woorden’!

In het kader van de expo ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ nodigen het Abdijmuseum en het Poëziecentrum op vrijdag 27 september eigentijdse, gedreven woordkunstenaars uit. De bibliotheek zorgt ervoor dat jij er gratis bij kan zijn! Doe mee aan de wedstrijd en misschien win jij dan wel een duo ticket voor ‘Hoogbouw met woorden’!  

Lees verder

Iedereen Dichter

Voor het project Iedereen Dichter trekt auteur Astrid Haerens naar de Westhoek. Aan de hand van workshops en publieke interventies gaat ze op zoek naar de hartslag van de streek. Ze zal er, samen met de bewoners, het verborgene proberen blootleggen en in poëzie gieten. 
 

Lees verder