Boekenruilhuisjes in aantocht!

Boekenruilhuisje in Oostende

Binnenkort start de bibliotheek met het leuke project Boekenruilhuisjes. Tegen het einde van 2020 worden er 7 boekenruilhuisjes geplaatst in de verschillende dorpskernen en het station van Koksijde. Deze minibibliotheken gaan uit van het principe 'take a book, return a book' waarbij iedereen één of meerdere boeken uit de kast mag nemen, zolang ze er evenveel terug plaatsen. Of heb je thuis enkele boeken liggen die je een tweede leven wil inblazen, mag je ze ook steeds in een boekenruilhuisje plaatsen.

Ontwerp zelf je Boekenruilhuisje

Voor de realisatie van dit project slaan de bibliotheek en de dienst Cultuur en Erfgoed hun handen in elkaar. Hoewel de inhoud primeert, zijn de boekenruilhuisjes een kans om het straatbeeld wat kleur te geven. Zo geven we kunstenaars de kans om hun werk aan het publiek te tonen. Wil jij je creatieve stempel op een boekenruilhuisje drukken?

Download het plan van de boekenruilhuisjes of haal het op in de bibliotheek. Ga ermee aan de slag en geef ons een impressie van hoe jouw huisje eruit zou zien.

Breng je ontwerp uiterlijk maandag 14 september 2020 om 12 u. binnen in de bibliotheek of de dienst Cultuur. Daarna zal een jury alle ontwerpen beoordelen en er 7 kiezen. In de maand oktober worden de ruilhuisjes geleverd en kan je er mee aan de slag. Uiterlijk 26 oktober worden ze terug opgehaald waarna ze in het straatbeeld gaan verschijnen.