De Westhoek vouwt vogels voor Vrede en Koksijde doet mee!

Net voor de zomer werd het Platform Westhoek Vredeshoek gelanceerd.  Deze groep Westhoekers vindt het na de periode van de eeuwherdenking van WOI de hoogste tijd om samen het pijnlijke verleden van de streek om te zetten in een Vredesbeleid op maat van de streek. Het Provinciebestuur West-Vlaanderen werkt hieraan mee, maar uiteraard hebben ook de Westhoekgemeenten hier een belangrijke rol te spelen. Koksijde heeft zich geëngageerd om hier mee werk van te maken!

Pax Christi Vlaanderen (PCV) organiseert dit jaar voor de 30e keer de Vlaamse Vredesweek, een week waarin de organisatie inzet op een actueel Vredesthema. Voor 2019 koos PCV om de week te koppelen aan de verkiezingen van 26 mei en het feit dat België dit en het komende jaar zetelt in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Met de oproep “Mag het wat meer zijn?” wil de organisatie de nieuwe regering vragen om meer te investeren in Vrede.

Het Platform Westhoek Vredeshoek wil de Westhoek mobiliseren om de oproep van PCV te ondersteunen door mee te werken aan de actie ‘Vouwen voor Vrede’.

Met deze actie wil PCV op het einde van de Vredesweek zo veel als mogelijk kraanvogels (symbool voor een voorspoedige en vredevolle wereld) overhandigen aan de federale overheid. Op deze manier wil De Westhoek, samen met PCV  een duidelijke signaal geven aan de federale overheid en de vraag stellen om meer dan voorheen in te zetten op Vrede, ook financieel. Als ons land Vrede echt een kans wil geven, dan moet daar ook een degelijk budget tegenover staan.

Koksijde wil dit initiatief ondersteunen en roept dan ook iedereen op om thuis, samen met vrienden, op school, in verengingsverband, … kraanvogels te plooien.  Daarnaast heeft de gemeente ook een plekje geïnstalleerd in de bibliotheek, waar je kraanvogels kan vouwen en je kraanvogels kan binnenbrengen.

Praktisch

Kraanvogels breng je binnen in de bibliotheek van Koksijde. Dit is tevens de plek waar materiaal voorhanden is om ter plekke te vouwen! Dit kan vanaf 2 september tot uiterlijk 28 september. Hierna worden de kraanvogels naar Brussel gebracht.

Meer informatie over deze actie vind je bij de dienst Internationale Samenwerking.