Heb jij de boekenruilhuisjes al gezien?

Boekenruilhuisjes zijn minibibliotheken en gaan uit van het principe 'take a book, return a book'. Je mag één of meerdere boeken uit de kast nemen, zolang je er evenveel terugplaatst. Heb je thuis boeken die je een tweede leven wil geven? Stop ze dan in één van de huisjes.

Boekenruilhuisje

Kunstenaars in actie

Voor de realisatie van dit project sloegen de bibliotheek, de dienst Cultuur en Erfgoed en de Westhoek Academie Koksijde hun handen in elkaar. Hoewel de inhoud primeert, zagen ze in dit project een kans om het straatbeeld wat kleur te geven. Tijdens de zomer van 2020 konden kunstenaars via een ontwerp een impressie geven van hoe zij hun creatieve stempel zouden drukken op een boekenruilhuisje. In het najaar van 2020 konden deze kunstenaars effectief aan de slag gaan met de boekenruilhuisjes. Het werden stuk voor stuk prachtige kunstwerken.

Waar vind je de boekenhuisjes?

De boekenruilhuisjes worden geplaats in de verschillende dorpskernen, namelijk Koksijde-Bad, Koksijde-Dorp, Oostduinkerke-Bad, Oostduinkerke-Dorp, Sint-Idesbald en Wulpen. Daarnaast wordt er ook nog een ruilhuisje geplaatst aan het station van Koksijde en één aan de Westhoek Academie Koksijde. De exacte locaties vind je hier

Hou jij ook een oogje in het zeil?

Elke maand stuurt de bibliotheek een medewerker op stap die alle boekenruilhuisjes een bezoekje brengt. De bedoeling is dat al het materiaal dat er niet in hoort, wordt verwijderd en dat de inhoud indien nodig wordt aangevuld met afgevoerde bibliotheekmaterialen. De bibliotheek zou het echter zeer appreciëren mochten buurtbewoners ook een oogje in het zeil houden en eventueel problemen zouden melden. #topesterk!

Problemen kan je melden via het online formulier.