Heropening bibliotheek op dinsdag 2 juni

Vanaf dinsdag 2 juni opent de bibliotheek van Koksijde opnieuw de deuren voor het publiek! Je kan zelf bibmaterialen inleveren en uit de rekken kiezen. Ergens zitten om te lezen of de computers gebruiken kan echter nog niet. We zijn blij om je, onder veilige omstandigheden en rekening houdend met een aantal voorwaarden, terug te mogen ontvangen in de bib!

Bibliotheek terug open

De gezondheid van de bezoekers en medewerkers staat voorop. Om je bezoek aan de bib op een veilige manier te laten verlopen vragen we je rekening te houden met enkele voorwaarden en beperkingen:

• Er is een maximum van 30 bezoekers in de boekafdeling en een maximum van 5 in de AVM-afdeling.
  • Neem een winkelmandje aan de ingang van de afdeling en ontsmet je handen voor het binnenkomen.
  • Beperk je bezoek tot hoogstens 30 minuten.
  • Hou voldoende afstand van andere bezoekers en beperk het aantal leden van je gezin.
  • Hou rekening met de gescheiden looproutes.
  • Zitten, lezen en werken kan voorlopig nog niet. De krantenabonnementen werden tijdelijk stopgezet en zullen terug opgestart worden zodra het opnieuw toegelaten is om in de bib te lezen. Tijdschriften zijn wel beschikbaar en kunnen uitgeleend worden.
  • Ben je student? Dan is het mogelijk om te studeren na reservatie.
  • Internet raadplegen op onze pc’s of gebruik maken van onze tablets is momenteel nog niet toegelaten.
  • De toiletten zijn voorlopig niet toegankelijk.
  • Voel je je niet goed? Stel dan je bibliotheekbezoek nog even uit.

Wat doen wij?

• Alle medewerkers dragen mondmaskers.
  • Plexischermen en looproutes worden voorzien om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden.
  • Teruggebrachte materialen gaan voor 72 uur in quarantaine.
  • De winkelmandjes worden na elk gebruik ontsmet.
  • De touchscreens van de uitleenautomaten worden regelmatig schoongemaakt. Er is ontsmettingsmateriaal beschikbaar, maak er dus gebruik van.

Tips om je bezoek voor te bereiden

• Neem voor je naar de bib komt al een kijkje in de catalogus.
  • Breng je eigen mobiel toestel mee naar de bib en raadpleeg hierop de catalogus.
  • Breng je mondmasker mee als je er één hebt.

Vind je het zelf nog te vroeg voor een bezoek aan de bib? Je kan nog steeds gebruik maken van de afhaalbib. Ook de leveringen aan huis voor 65+’ers en risicopatiënten blijven mogelijk.

Om iedereen de kans te geven op een rustig moment naar de bibliotheek te komen, werden alle uitgeleende materialen verlengd t.e.m. 30 juni. Wil je materialen toch graag inleveren zonder naar de bibliotheek te komen, dan kan je ze 24u/24 inleveren via de intelligente inleverbus in de ondergrondse parking (-1).