Iedereen Dichter

Voor het project Iedereen Dichter trekt auteur Astrid Haerens naar de Westhoek. Aan de hand van workshops en publieke interventies gaat ze op zoek naar de hartslag van de streek. Ze zal er, samen met de bewoners, het verborgene proberen blootleggen en in poëzie gieten. 
 

Tijdens de maanden mei en juni verkent Astrid acht verschillende gemeenten en steden: Nieuwpoort, De Panne, Houthulst, Veurne, Diksmuide, Alveringem, Koksijde en Lo-Reninge. 

Op elke plek gaat ze op een andere, unieke manier te werk, steeds met open ogen en oren, steeds op zoek naar ontmoetingen en verhalen. Zo wil Iedereen Dichter ook de mensen van de streek dichter brengen én dichter maken. De voorbijganger wordt dichter, de dichter voorbijganger.

Zondag 30 juni houdt Astrid halt in Koksijde. In de voormiddag vind je haar in café El Dia in Koksijde-bad, in de namiddag op het strand van St. André tussen Koksijde en Oostduinkerke. Om te schrijven over onze gemeente, heeft ze jullie hulp nodig. Daarom is Astrid op zoek naar mensen aan wie ze een bezoekje mag brengen, om te luisteren naar verhalen over de streek, de inwoners, het landschap, het leven.Heb jij zin om je deur even open te stellen? Wil je haar op sleeptouw nemen door de buurt of wil je graag bij een kop koffie kennismaken? Laat het gauw weten via haerensastrid@gmail.com.

In het najaar worden de gedichten in de vorm van een interactieve online poëzieplattegrond voorgesteld. 

Alle data en info vind je terug op Iedereen Dichter.