Poëzieweek 2020: dicht mee!

Donderdag 30 januari is het gedichtendag in de bibliotheek, het startsein voor de Poëzieweek die loopt t.e.m. 5 februari! Het thema dit jaar is ‘de toekomst is nu’.

Gedichten die uithangen in de bibliotheek

De Poëzieweek staat aan het begin van het tweede decennium van deze eeuw in het teken van de nieuwe generatie dichters. In elke generatie staan dichters op die een stem geven aan wat nieuw is en kleur en klank geven aan de tijd van nu. Ook vandaag spreken dichters luid en duidelijk, met nieuwe woorden en nieuwe vormen. Hun gedichten begeleiden je bij elke stap in de richting van de toekomst. De toekomst is nu!

Dicht ook dit jaar weer mee! Stuur voor maandag 27 januari je eigen gedicht rond ‘de toekomst is nu’ naar bibliotheek@koksijde.be en ontdek en deel je dichtwerkje met anderen in de bibliotheek.

Leen je tijdens de Poëzieweek een poëziebundel van de bibliotheek? Dan krijg je een poëziekaart van een bekende dichter er bovenop!