Uitzonderlijke sluiting vanaf 23 maart

Wist je al dat de bib binnenkort overstapt naar het nieuwe bibliotheeksysteem Wise? Om dit vlot te laten verlopen, sluiten we vanaf maandag 23 maart even de deuren. Donderdagmiddag 2 april om 15 u. ben je weer van harte welkom! Bovendien werken vanaf eind maart de bibliotheken van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne voortaan samen onder het samenwerkingsverband Viertoren.

Nieuw bibliotheeksysteem Wise

Het huidige bibliotheeksysteem wordt binnenkort in de meeste West-Vlaamse bibliotheken vervangen door een nieuw ééngemaakt bibliotheeksysteem, Wise. Bepaalde zaken zoals leners inschrijven, bestellingen en digitale dienstverlening worden betrouwbaarder, makkelijker en gebruiksvriendelijker.

Alle bibliotheekmedewerkers krijgen gedurende de sluitingsperiode een opleiding om met de nieuwe software te werken. Ook wordt het systeem tot in de puntjes getest met aandacht voor de zelfuitleen-, innametoestellen en betaalautomaten. Donderdagmiddag 2 april om 15 u. is de bib terug open.

Wat houdt de sluiting in voor de bezoekers van de bib?

• Tijdens de sluitingsperiode is het niet mogelijk om materialen te ontlenen, terug te brengen, te verlengen of te reserveren. Ook de inleverbus en de online service Mijn Bibliotheek zijn buiten gebruik.
  • De bibliotheekcatalogus is tijdens deze periode niet raadpleegbaar.
  • Om niet zonder leesvoer te zitten kan je vanaf 1 maart, tot 15 materialen uitlenen en dit voor een langere periode (minstens tot na de opening op 2 april).
  • Gebruik maken van de publiekscomputers, print- en kopieertoestellen is niet mogelijk.
  • Je hoeft zelf niets te doen: je lenersgegevens en koppeling voor ‘Mijn bibliotheek’ blijven behouden.
  • De bibliotheekmedewerkers zijn slechts beperkt telefonisch bereikbaar. Mails naar bibliotheek@koksijde.be zullen wel dagelijks beantwoord worden.

Wat is er wel mogelijk tijdens de sluiting?

• Geplande activiteiten gaan gewoon door.
  • Je kan tijdens de sluitingsperiode materialen inleveren tijdens onderstaande uren in de daarvoor voorziene box op de AVM-afdeling op het eerste verdiep. Deze materialen zullen pas van je lidmaatschap geschrapt worden eens de bib terug zijn deuren opent.
  • Om toch op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, kan je dagelijks de kranten en enkele tijdschriften lezen op de AVM-afdeling op het eerste verdiep. En dit van maandag tot vrijdag telkens van 10 tot 12 u. en van 14 tot 17 u.

De Viertorenbibliotheken: De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne

Een eerste actiepunt voor de samenwerking tussen de 4 bibliotheken, was het uitwerken van een gemeenschappelijk reglement voor de gebruiker. Dit zal in voege treden op 30/03/2020, na de overstap naar het nieuwe bibliotheeksysteem Wise.

De grootste veranderingen voor de gebruiker van de bibliotheek van Koksijde zijn de volgende zaken:

• Het lidgeld bedraagt 5 euro per jaar. Na registratie, kan je je evenwel kosteloos lid maken van de andere bibliotheken uit het samenwerkingsverband. Ben je jonger dan 18 jaar, dan blijf je gratis lid.
  • Je kan 15 materialen op je bibliotheekkaart lenen.
  • Indien je je materialen verlengt, zal je uitleenperiode nog steeds met 4 weken verlengd worden. Het nieuwe bibliotheeksysteem laat echter maar toe om één keer te verlengen. Je verlengt dus best je materialen zo kort mogelijk vóór het einde van je eerste uitleentermijn.