Voorlezen

Wist je dat voorlezen niet alleen fijn is? Het verbetert ook je taal- en leesvaardigheid. Kom daarom samen met je mama, papa, oma of opa naar de bib en geniet van de tofste en mooiste verhalen!  

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zet Iedereen Leest graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

Onder het motto 'Lezers maak je samen' zetten we afgelopen november in op ouderbetrokkenheid. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Een heel netwerk rondom hen kan hen ondersteunen in die taak: kinderbegeleiders, bibmedewerkers, leerkrachten... Want lezers, die maak je samen! 

Voorleesmomenten

  • Voorlezen kleuters op zaterdag 6 november van 9.30 - 10 u. 
  • Voorlezen lagere schoolkinderen op zaterdag 20 november van 9.30 - 10.30 u.

Voorleesweek 

In 2021 loopt de Voorleesweek van 20 tot 28 november! Tijdens deze week dagen we je uit om elke dag (minstens) één kwartier voor te lezen. Want dat maakt écht een verschil. Eén kwartier, elk kind, elke dag.

Ook de bib wil iedereen stimuleren om voor te lezen. Kom onze collectie voorleesboeken ontdekken! We zetten alvast een mooie selectie klaar vanaf 8 november. Op 20 november start de voorleesweek met een voorleesmoment voor diegene waarvan we denken dat het niet meer nodig is, de lagereschoolkinderen. Ook zij kunnen nog heerlijk genieten van een avontuurlijk of spannend verhaal! 

Boekentips! 

Geen Voorleesweek zonder boeken! Ontdek de leukste voorleesboekentips voor lezers tussen 0 en 15 jaar én voor ouderen.

Voorleesfilmpjes

Ook in de Viertoren-bibliotheek van De Panne weten ze dat er niets leuker is dan voorgelezen worden! Zoek een gezellig plekje uit en bekijk hun voorleesfilmpjes

Voorleesweek2021